Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wright en Van den Bergh bereiken finale in Jena

Peter Wright en Dimitri van den Bergh hebben de finale van de German Darts Open bereikt in Jena. Wright was in de halve finales te sterk voor Joe Cullen, terwijl Van den Bergh met duidelijke cijfers langs De Sousa ging. Lees hier meer.

Wright oppermachtig

In de eerste halve finale, waarin de regerend wereldkampioen (Peter Wright) en de regerend Masters-kampioen (Joe Cullen) het tegen elkaar opnamen, gingen de eerste 4 legs met de darts mee. Vanaf de vijfde leg ging er een tandje bij bij de Schot. Met een 11-darter plaatste Wright de eerste break van de partij om vervolgens met een 80-finish de break te verzilveren voor 4-2. Cullen kon dankzij een 135-finish zijn eigen leg houden om terug te komen tot 4-3.

Wright breaken bleek onmogelijk voor ‘The Rockstar’, Wright hield zijn eigen resterende legs in 12,14 en 15 darts. Cullen hield ook zijn eigen legs, waardoor de eindstand van de eerste halve finale eindigde op 7-4 in het voordeel voor ‘Snakebite’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 101,71 / 63,6%
Joe Cullen: 85,11 / 36,4%

Van den Bergh tweede finalist

De tweede halve finale ging tussen Dimitri van den Bergh en Jose de Sousa. Van den Bergh schoot uit de startblokken door De Sousa meteen in de eerste leg te breaken met een 14-darter. De Belg verzilverde de break een leg later ook door een 113-finish uit te gooien. Daarna gingen er 5 legs met de darts mee, waardoor er een tussenstand van 5-3 op het scorebord stond.

In de negende leg miste de Portugees drie pijlen op de dubbel, waardoor Van den Bergh via dubbel 10 de tweede break pakte. De Sousa kon niet opnieuw een comeback maken, met een 16-darter hield ‘The Dreammaker’ zijn eigen leg en bereikte daarmee zijn tweede Euro Tour-finale van 2022.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 95,07 / 29,2%
Jose de Sousa: 85,39 / 20%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *