Wright ontsnapt in geweldige wedstrijd tegen Malicdem, ook Aspinall wint

Vrijdagavond  was het weer tijd voor een nieuwe sessie van vier wedstrijden op het PDC WK Darts 2020. Lees hier de wedstrijdverslagen…

Nathan Aspinall 3-1 (1-3,3-0,3-2,3-2) Danny Baggish
Het was de Amerikaan die wedstrijd mocht starten en deed dit prima, door een 18 darter te gooien voor de 0-1 in legs. De 2e leg zorgde al gelijk voor vuurwerk, beide spelers gooide een 180 maar het was ‘The Asp’ die aan het langste eind trok voor de 1-1. Baggish kreeg in de volgende leg een cadeautje van Aspinall, 4 pijlen gemist op de dubbels betekende uiteindelijk de legwinst voor Baggish, 1-2. Ook de 4e leg was voor de Amerikaan, een 180 en een 50 finish zorgde voor de setwinst in het voordeel van Baggish, 0-1. Aspinall mocht de 2e set beginnen en hield zijn eigen leg ook door middel van een 13 darter, 1-0. Ook de 2e leg was voor de Engelsman, een zeer goede 12 darter voor de break en de 2-0. Deze break werd ook verzilverd door Aspinall, deze keer een 14 darter voor de setwinst, 1-1. De 3e set mocht Baggish beginnen en dit ging gelijk al niet helemaal goed, hij mistte twee pijlen op de dubbel waardoor Aspinall in kon stappen voor de 1-0. Maar Baggish breakte gelijk weer terug via een 98 finish, 1-1. Deze break werd ook verzilverd waardoor de Amerikaan weer op voorsprong kwam, 1-2.Vervolgens hield Aspinall ook zijn leg, deze keer in 16 darts voor de 2-2. Het is ook die Engelsman die hierna de set kon afpakken van de Amerikaan, een 16 darter voor de setwinst, 2-1. Aspinall begon ook goed aan de 4e set, hij hield zijn eigen leg in 16 pijlen voor de 1-0. Hierna was het wel weer de Amerikaan die ook zijn eigen leg hield voor de 1-1 in legs. In de 4e leg van de set kwam Aspinall weer aan top, een 17 darter voor de 2-1. Echter was de volgende leg toch weer voor de Amerikaan die zo de stand weer gelijk trok naar 2-2. Gelukkig voor de Engelsman was het daarna ook al gedaan, een 14 darter betekende de 3-1 overwinning. Hij mag het in de derde ronde op gaan nemen tegen Krzysztof Ratajski.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 95.38 / 38.46%
Danny Baggiash: 90.92 / 50%

Joe Cullen 1-3 (3-2,2-3,1-3,2-3) Nico Kurz
In de tweede partij van de avond nam de nummer 15 geplaatste Joe Cullen het op tegen de talentvolle Nico Kurz. Kurz mocht de partij beginnen, en hield zijn eigen leg in 18 darts. Met een 11-darter plaatste Kurz de break. In de derde leg miste Kurz één setdart, met een 116-finish brak Cullen terug. Met een 13-darter verzilverde Cullen de break voor 2-2 in de eerste set. In de beslissende set miste Kurz nog een setdart, met een 88-finish pakte Cullen de set af van de Duitser. In de tweede set kwam Cullen 2-0 voor met een 15 en 16-darter. Met een 14-darter plaatste Kurz de rebreak en verzilverde de break met een 15-darter. In de beslissende leg miste de Engelsman een setdart, met een 18-darter kwam Kurz op 1-1 in sets. Na de pauze miste Kurz twee darts op de dubbel, met een 17-darter brak Cullen naar 1-0. Met een 14-darter brak de Duitser meteen terug. Hij verzilverde de break met de tweede 11-darter op een rij. Met een 17-darter pakte Kurz de derde set en kwam op een 2-1 voorsprong. Cullen begon wederom goed aan zijn eigen set door de eerste twee legs te pakken in 15 en 17 darts. Met een 13-darter brak Kurz terug en verzilverde met een 18-darter de break. In de beslissende leg kreeg Cullen 86 niet uit, met een 17-darter zorgde Kurz toch wederom voor een verrassing, hij verslaat de nummer 15 geplaatste Cullen met 3-1 in zijn debuut.

Nico Kurz: 93,05 / 42,31%
Joe Cullen: 92,47 / 42,11%

Peter Wright 2-1 (3-0, 2-3, 3-1, 2-3,  Noel Malicdem
Peter Wright mocht de avond feestelijk af gaan sluiten. Vorig jaar was de Schot verkleed als kerstman, nu kwam hij het podium op als elf. Zijn tegenstander Malicdem deed niet mee aan alle uitdossingen. Wright mocht aan de wedstrijd beginnen, en met een 17-darter pakte hij ook meteen zijn eerste leg van het toernooi. De tweede leg begon hij met een 180, waarna hij met een 15-darter ook die leg pakte. Een 16-darter leverde hem de eerste set op, Malicdem kon nog niet echt druk zetten. In de tweede set ging dat al een stuk beter. De Filipino starte met een 16-darter, waarna Wright met een 17-darter langszij kwam. Malicdem vond steeds meer hoge scores en kwam via een 17-darter op voorsprong. Hij zette zich in de leg van Wright weg op 32, maar ‘Snakebite’ gooide 83 uit op de bull. Een beslissende leg was nodig. Wright zette zich hierin met een 180 weg op 24, maar met een 68 finish op dubbel 14 was het toch Malicdem die de set pakte. Wright oogde niet tevreden, maar stond toch boven de 96 gemiddeld te spelen. Met een 15-darter opende hij set drie. Hij zette zich een leg later weg op tops, maar het was Malicdem die met een 106 finish de leg pakte. Wright reageerde met een 110-finish. De Schot zette even aan, en gooide zeven perfecte pijlen in de leg van Malicdem. Uiteindelijk leverde een 11-darter hem de leg en set op. Na twee missers van Malicdem in set vier sloeg Wright met een 15-darter meteen toe. Hij kon deze break daarna verzilveren, aangezien Malicdem weer twee pijlen op de dubbels miste. Degenen die dachten dat het nu snel klaar was hadden het mis. Malicdem vond ineens de triples weer en met legs in 15, 18 en 14 draaide hij de set helemaal om. Wright miste in de vierde leg van deze set nog wel één matchdart. De Filipino bleef doorgaan en met een 15-darter brak hij Wright meteen in de beslissende set. Een stunt leek in de maak nadat hij ook zijn eigen leg hield. Hij leek voor de wedstrijd te gaan gooien, maar 136 kreeg hij met 9 pijlen niet weg. De kans leek er alsnog de leg erna, maar na een gemiste matchdart op de bull redde Wrght de wedstrijd op ongelofelijke wijze. Op het allerbelangrijkste moment gooide hij 140 uit. Het momentum was geswitched en Wright hield ook zijn eigen leg met een 104-finish. Vanaf 158 leek hij de comeback compleet te maken, maar dubbel 19 ging net mis. Malicdem kon zo de stand weer gelijk zetten. Wright versnelde weer even met een 13-darter, maar werd gecounterd door een 16-darter van Malicdem. De Filipino kreeg daarna vier pijlen op dubbel 13 om te breken, maar dit lukte niet. Toch sleepte hij er een beslissende leg uit. Wright gooide de bull en mocht beginnen. De Schot begon geweldig, volgde een 180 met een 140, en won zo dan toch de wedstrijd. Malicdem had meer verdiend, wat een wedstrijd van beide mannen.

Peter Wright: 96.53 / 48.48%
Noel Malicdem: 93.77 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)