Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wright overtuigend naar finale, Smith in decider langs Aspinall

Zondagavond waren de halve finales van The Masters in Milton Keynes. Alle vier spelers streden voor de titel die geen één van hen nog op zijn palmares had staan. Het zouden twee heerlijke wedstrijden worden.  

Nathan Aspinall – Michael Smith
Smith mocht de wedstrijd starten maar deed dat niet overtuigend waardoor Aspinall direct kon breken in 20 darts. De twee legs er op werden makkelijk behouden door de beginnende speler waardoor het 2-1 stond voor Aspinall. Debutant Aspinall startte de vierde leg met zijn eerste 180 en behield zijn leg in 16 darts voor de 3-1 tussenstand. De laatste leg ging in 18 darts naar Smith waardoor de heren de pauze in gingen met een 3-2 voorsprong voor Aspinall.

Aspinall vergrootte de voorsprong door zijn leg te behouden, de zevende leg brak Aspinall Smith wederom. Dit maal gebeurde dat in 14 darts waardoor “The Asp” verder uit liep naar 5-2. Smith herhaalde letterlijk dit door ook te starten met een 180 en dit maal voor het eerst Aspinall te breken in 14 darts en kwam zo terug tot 3-5. Beide spelers behielden vervolgens hun eigen legs in 13 & 15 darts waardoor de stand voor de tweede pauze op 6-4 kwam in het voordeel van Aspinall.

Na de pauze zette Smith een tandje bij en startte met twee keer 180 en behield zijn leg in 12 darts voor de 5-6. Aspinall mocht de twaalfde leg starten maat zag zes darts voor de 7-5 mis gaan waardoor Smith weer kon breken en terug kwam tot 6-6 in 20 darts. Smith mocht de volgende leg starten maar zag tot zijn opluchting Aspinall 170 missen op de bull waarop “Bully boy” voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam in 17 darts. Beide spelers behielden hun eigen leg waardoor de stand op 8-7 in het voordeel van Smith.

Met een 12 darter maakte Aspinall weer gelijk waarop een zwakke leg van beide spelers volgde die Smith moeizaam wist te winnen in 18 darts.  “The Asp” pakte in 14 darts de volgende leg waardoor de stand met 9-9 weer gelijk was. Aspinall kreeg hierop twee darts om Smith te breken maar liet dat na waarop Smith op matchpoint kwam met 10-9. Aspinall moest weer in de achtervolging maar deed dat goed waardoor de laatste leg de beslissing moest brengen. Smith mocht deze starten en deed dat sterk door na drie beurten, met een bouncer, op 107 uit te komen. Aspinall kwam nog dichtbij maar zag Smith zijn derde matchdart verzilveren waardoor “Bully boy” voor het eerst in zijn carrière in de finale stond van de Masters !.

Gemiddeldes/finishpercentages
Aspinall 92,4 / 37,04% (10/27)
Smith 92,48 / 45,83% (11/24)

Peter Wright – Gary Anderson
De tweede halve finale mocht Anderson beginnen, die zag direct Wright zijn leg afsnoepen in 15 darts. Wright, vorig jaar ook al halve finalist, behield zijn eigen leg wel en deed dat in 13 darts waardoor de stand 2-0 werd voor “Snakebite”. Anderson startte zijn leg nu wel goed door zijn eerste 180 te gooien. Hij behield zijn leg in 14 darts om zo op het bord te komen. Wright begon zijn leg moeizaam maar kreeg vanaf 164 nog een kans, deze miste hij op de bull waarop Anderson de rebreak pakte in 14 darts. Nu was het de beurt aan Anderson om trebbles te missen waardoor Wright weer een break kon plaatsen en zo de eerste pauze in ging met een 3-2 voorsprong.

Beide spelers behielden hun eigen leg na de pauze waardoor de stand op 4-3 voor Wright kwam. Wright bleef sterk door gooien en pakte de achtste leg voor de 5-3 voorsprong. De negende leg gooide Wright zijn tweede 180 en zag Anderson zijn laatste twee beurten 41 & 39 gooien waardoor “Snakebite” Anderson wederom kon breken en zo op 6-3 kwam. Toen Wright ook de volgende leg pakte leeg het pleit beslecht na de 7-3 tussenstand voor de tweede pauze.

De derde sessie begonnen beide spelers degelijk, Anderson leeg in de problemen te komen maar gooide zich knap uit de problemen met een 130 finish. Wright weet eveneens in 15 darts zijn leg te behouden waardoor Wight comfortabel leidde met 8-4. Wright zette de druk er op met wederom een 180 en Anderson kon niet volgen waardoor de kleine Schot wederom een break plaatste en zo op 9-4 kwam. Wright startte meteen ook weer met een 180 en pakte de volgende leg waardoor hij op matchpoint kwam. Anderson kwam nog terug in 14 darts tot 5-10 waardoor een laatste pauze noodzakelijk was.

Na de laatste pauze mocht Wright het pleit beslechten maar miste een matchdart waarop Anderson een break kon plaatsen en terug kwam tot 6-10. Als Anderson vervolgens zijn eigen leg behoud in 17 darts kon het misschien nog spannend worden. Wright mocht de 18e leg starten en deed dat prima door na drie beurten op 121 te komen. Met een overtuigende 121 finish pakte Wright de leg en de wedstrijd in 12 darts waardoor de wereldkampioen voor het eerst de finale van de Master had bereikt.

Gemiddeldes/finishpercentages
Wright 98,86 / 42,31% (11/26)
Anderson 96,85 / 53,85% (7/13)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *