Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Peter Wright

Fenomenale start brengt Wright winst

Peter Wright begon fenomenaal aan de wedstrijd met een sessie van 117 gemiddeld. Hij won de eerste sessie met 5-0 en hij gaf deze voorsprong niet meer weg. De regerend Masters-kampioen plaatst zich zo voor de halve finale. Lees hier alles over deze wedstrijd.

In de derde kwartfinale mag Peter Wright het opnemen tegen Dave Chisnall. Peter Wright wist gisteren in een sterke wedstrijd Simon Whitlock met 10-8 aan de kant te zetten terwijl Dave Chisnall na een last-leg decider won. Vorig jaar werd deze wedstrijd ook gespeeld op The Masters, Peter Wright won toen met 10-0.

Wright begint fantastisch

Deze wedstrijd werd sterk begonnen door Peter Wright, de eerste leg eindigde al en een break en de tweede en derde leg startte hij met een 180’er. De derde leg eindigde hij ook nog met een 140-finish via twee keer tops en hier kon Chisnall weinig aan doen. Na vier legs had Wright een gemiddelde van 122 staan. Chisnall mistte in de vijfde leg ook nog eens drie pijlen op de dubbel en hierdoor won hij geen enkele leg in de eerste sessie.

In de eerste leg van de tweede sessie verpeste Wright gelijk zijn hoge gemiddelde. Hij gooide twee 180’ers om vervolgens acht pijlen op de dubbel te missen. Dit koste hem ook de leg en zo wist Chisnall gelijk te breaken. Chisnall had zo de eerste van de drie breaks goed gemaakt. Ook in de laatste leg van deze sessie miste Wright vier pijlen om te breaken, Dit keer kon Chisnall niet profiteren en dus behield Wright de voorsprong van twee breaks; 7-3. Deze zal Chisnall goed moet en maken in de derde en laatste sessie.

Achterstand Chisnall te groot

Peter Wright gaf weinig kans tot breaks. In de eerste leg van Peter Wright kon Chisnall de scores niet vinden en in de tweede leg van Wright gooide de Schot zelf een 11-darter. In de vijftiende leg was Chisnall zelf niet in vijf beurten uit. Dit strafte Wright af en hij gooide gelijk zijn eerste matchdart erin. Wright nam het initiatief in de wedstrijd met een fantastische eerste sessie en hij gaf dit ook niet meer weg, 10-5.

Gemiddeldes / finishpercentage:
Peter Wright: 105.16 / 37.5%
Dave Chisnall: 97.51 / 33.33%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *