Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wright stopt droogte: ‘Snakebite’ grijpt German Darts Open

Peter Wright heeft dan eindelijk weer een titel te pakken. De Schot stond droog sinds februari, maar schreef in Jena weer een titel bij op zijn omvangrijke CV.

Na vijf Engelse zeges op rij op de European Tour mocht er dit weekend dan eindelijk weer een andere nationaliteit op de beker worden geschreven. Voor zowel Peter Wright als Dimitri van den Bergh was dit zijn tweede finale op het Europese podium dit jaar: beide mannen verloren hun eerste finale. Van den Bergh was er extra op gebrand dit toernooi te winnen: het is zijn eerste weekend met de pijlen van zijn nieuwe sponsor Target, en de Belg won nog nooit een European Tour-toernooi. Met een 14-darter startte hij sterk, maar Wright haakte aan met een 120-finish voor een 15-darter.

Wright kon het echter nog beter: twee legs later vond de Schot een 160-finish, net nadat Van den Bergh al zijn eigen leg hield. ‘Snakebite’ maakte er vervolgens al helemaal een show van, want met een 10-darter (hij ging meteen voor de bull in zijn vierde beurt) brak hij ‘The Dream Maker’. Met een 12-darter brak de Belg echter snel terug, waarna legs in 15 en 16 pijlen hem zelfs de 5-3 voorsprong opleverden. De wedstrijd bleef op en neer gaan, want drie legs later was het juist Wright die weer de voorsprong greep. Hier zou het ook zeker niet bij blijven, want met een 12-darter sloeg Van den Bergh weer terug om de stand op 6-6 te brengen. Toch zou de Belg het uiteindelijk niet redden: met legs in 15 en 13 maakte Wright het vakkundig af. Voor het eerst sinds 6 februari mocht hij de handen weer de lucht in steken, terwijl het vijf jaar duurde tot zijn laatste European Tour-titel: ‘Snakebite’ lijkt op tijd terug om in het najaar te gaan knallen.

Peter Wright: 99.75 / 66.7%
Dimitri van den Bergh: 92.74 / 46.2%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *