Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damon Heta

Wright tegen Heta slotstuk European Tour-seizoen

Peter Wright en Damon Heta strijden later vanavond om de titel in de laatste finale van het European Tour-seizoen van 2022; de Gibraltar Darts Trophy. Wright versloeg Rob Cross in de halve finales, terwijl Heta na een ruime achterstand Michael van Gerwen versloeg. Lees hier meer.

Wright blijft indruk maken

Peter Wright mocht de eerste halve finale beginnen en deed dat sterk met een 13-darter. In de tweede leg kreeg Rob Cross één pijl op tops om zijn eigen leg te houden, maar miste. Wright strafte dit genadeloos af, met een 80-finish brak hij naar een 2-0 voorsprong. Deze break werd in de derde leg ook verzilverd, Wright gooide 121 uit in 12 darts voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kreeg Cross opnieuw één pijltje om zijn eigen leg te houden, een 120-finish werd gemist. Wright gooide dubbel 16 en dit leverde hem de tweede break op. Dit werd vervolgd met een 80-finish in zijn eigen leg, waardoor het al snel 5-0 stond.

In de derde eigen leg van ‘Voltage’ kreeg hij dit keer twee pijlen op de dubbel, toch ging het weer mis voor Cross. Hij miste dubbel 10 en dubbel 5 en zag Wright 94 uitgooien via dubbel 18 en tops; 6-0. Een whitewash werd het niet, Cross brak met een 11-darter terug. Daar bleef het ook bij, Wright gooide een 11-darter terug (7-1) en plaatste zich zo voor de finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 108,66 / 63,6%
Rob Cross: 96,32 / 16,67%

Heta naar allereerste Euro Tour-finale

Damon Heta mocht de tweede halve finale beginnen, maar liep meteen tegen een break aan. Heta begon scorend niet best, waardoor Michael van Gerwen met een 74-finish meteen brak. Hij hield daarna ook zijn eigen leg via tops en stond zo op een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de vijfde leg leek Heta zijn eigen leg wederom te houden, maar miste vier pijlen op de dubbel. Van Gerwen profiteerde en brak via dubbel 8 naar 4-1. Deze break maakte de Australiër wel meteen ongedaan, dit gebeurde met een 142-finish! Heta kreeg één pijl om de break ook te verzilveren, een 68-finish werd gemist op dubbel 16. Van Gerwen kon hierdoor in 13 darts op een 5-2 voorsprong komen.

Toch bleef ‘The Heat’ aanhaken, via een 14-darter brak hij terug en kwam met een 12-darter op 5-4. De Nederlander antwoordde sterk, door een 126-finish te gooien kwam Van Gerwen op matchpoint. Heta hield ook zijn eigen leg, waardoor het verschil op één leg bleef. In de tiende leg, wat de leg was die de finale op moest brengen voor Van Gerwen, begon Heta met 6 perfecte pijlen. Uiteindelijk brak hij Van Gerwen terug in 11 darts. De Australiër mocht de beslissende leg zelf beginnen en stond na 12 darts op 72. Van Gerwen gooide 180 om 78 over te handen, maar kreeg geen kans meer. Heta gooide 72 uit via dubbel 16 en bereikte zo zijn allereerste Euro Tour-finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 102,10 / 53,8%
Michael van Gerwen: 102,83 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *