Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Wright verliest als ‘world number one,’ Van Gerwen en Smith door

Vanavond was het alweer tijd voor de vijfde speelavond van de Premier League, deze avond speelde zich af in Brighton. De avond begon met een tegenvaller, Price had zich afgemeld vanwege een polsblessure, Joe Cullen hoefde niet in actie te komen in de kwartfinales. De kwartfinales leverde nog wel drie mooie partijen op met onder andere Michael van Gerwen. Lees hier alles over de kwartfinales.

Gary Anderson vs Michael Smith

In de eerste partij werd het verschil gemaakt in zowel het scorende deel, als in het finishende deel. Michael Smith was op alle fronten te sterk voor Anderson en dit betekende ook een ruime overwinning. In de eerste leg wist Smith scorend nog geen druk te zetten en deze leg mocht Anderson nog houden, maar verder zou Anderson niet meer komen. De eerste break viel dus ook al in de derde leg. Anderson mistte twee pijlen op de dubbel en was niet in 15 pijlen uit, Smith profiteerde met de break via D5. Anderson kon de break ook niet meer vinden. Hij werd er eigenlijk iedere leg uitgescoord en wist zo minder kansen te creëren. Deze kansen benutte Anderson ook nog eens niet, met een 7.7% finishpercentage moest Anderson het afleggen tegen Smith. Smith was scorend beter en rondde de legs zakelijk af, zo won hij met 6-1.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Gary Anderson: 85.71 / 7.7%
Michael Smith: 90.81 / 40.0%

Peter Wright vs Jonny Clayton

In de tweede partij leek Peter Wright aan het begin van de partij de sterkste. In de eerste leg was hij na 13 darts uit en in de tweede leg stond hij ook al op een dubbel te wachten, terwijl Clayton nog op 120 stond. Clayton gooide 120 wel uit om zijn leg te houden en hij gooide 141 ook nog eens uit voor de break. Bijna de gehele partij gooide Wright 10 punten gemiddeld hoger dan Clayton, maar Wright kon Clayton niet afschudden. In de zesde leg kreeg Wright al een gouden kans om Clayton terug te breken. Clayton mistte vijf pijlen op de dubbel, Wright mistte er ook drie en daardoor hield Clayton de leg met een 20-darter.In de achtste leg wist Wright wel terug te breken, Clayton was niet in vijf beurten uit en zo had Wright het voordeel. Ondanks het verschil in gemiddelden, wist Clayton wel een last-leg decider af te dwingen. Hierin kreeg Wright twee matchdarts, hij mistte en Clayton mocht aantreden voor 121. Clayton gooide zijn derde 100+ finish en wint hiermee de wedstrijd. De finishes van Clayton maakte het verschil in deze wedstrijd.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Peter Wright: 102.92 / 45.5%
Jonny Clayton: 92.61 / 40.0%

Michael van Gerwen vs James Wade

In de laatste kwartfinale begon Michael van Gerwen met de perfecte score, toch leverde hem dit niet de leg op. Van Gerwen mistte aan het einde twee pijlen op de dubbel en was daardoor niet in vijf beurten uit. Wade profiteerde met een 120 finish voor de break. Van Gerwen antwoorde ook met een 100+ finish, hij gooide 121 uit voor een 12-darter. Toch wist Van Gerwen in de derde leg niet op voorsprong te komen, Van Gerwen begon met een 45-score en was weer niet in vijf beurten uit. Dit kostte hem weer de eigen leg. In de vierde leg was bij beiden heren het scorende werk afwezig en dit kostte Wade weer de leg, Van Gerwen kreeg deze leg zelfs zes beurten om te breken. Van Gerwen was ook de eerste die zijn leg wist te houden en had zo zijn eerste voorsprong. In de zesde leg wist Wade zijn tweede 100+ finish te gooien, hij gooide 121 en het werd zo 3-3. Het werd een best of five voor de halve finale. Van Gerwen begon deze best of five met een 12-darter en een 130-finish en hij had zo nog twee legs nodig. Van Gerwen maakte het nog wel spannend. Hij mistte zeven matchdarts en hierdoor kreeg Wade een last-leg Decider. Van Gerwen leek deze leg ook even het initiatief kwijt te raken, maar vond een 174-score. Uiteindelijk ging de negende matchdart erin en zo is Van Gerwen door naar de halve finales.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96.41 / 28.6%
James Wade: 92.32 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *