Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WrightClayton

Wright langs Clayton in goede partij

Peter Wright plaatste zich in een goede partij voor de finale op de European Championship. Peter Wright wist een slechte start om te buigen. Na een rekenfout van Jonny Clayton wist Wright de partij naar zich toe te trekken.

In de tweede halve finale van het European Darts Championship nemen Peter Wright en Jonny Clayton het tegen elkaar op. Peter Wright maakt indruk dit toernooi met mooie 100+ gemiddeldes en hij zou hopen dat hij deze lijn kan doortrekken. Jonny Clayton moet dit tegen zien te houden. In de onderlinge balans is Peter Wright duidelijk de betere, in 5 potten heeft Wright nog niet verloren.

Wright moet slecht begin herstellen

Hoewel Peter Wright de favoriet leek, was dit niet af te zien in het begin van de wedstrijd. Jonny Clayton was scorend veel beter en Wright kon de trippels maar moeilijk vinden. Toch wist Clayton zijn scorende voordeel maar moeilijk te benutten. In de eerste leg mist Clayton zeven dubbels voor de break en in de tweede leg heeft Clayton ook drie pijlen nodig voor de dubbel. Peter Wright weet tot de vijfde leg stand te houden. In de vijfde leg kreeg Wright 501 niet in 18 pijlen weg, waardoor Clayton toch kon breaken naar 3-2 om de eerste sessie te winnen.

In de tweede sessie startte Peter Wright veel sterker dan hij startte in de eerste sessie. In de eerste leg brak hij Clayton gelijk met een 13-darter en vervolgens pakte hij zijn eigen leg met een 11-darter. Toch weet Wright deze voorsprong niet vast te houden. Jonny Clayton wist zijn eigen leg te houden met een 13 darter. Vervolgens mocht Peter Wright beginnen aan de negende leg om de voorsprong te pakken. Voor Wright leek er ook niets aan de hand. Hij stond na 12 pijlen op D16, maar mist drie pijlen. Jonny Clayton profiteerde hiervan met een keurige 68-finish. Hij wist de break ook fantastisch te verzilveren, hij gooide in de laatste leg van deze sessie twee 180ers en rond de leg af met een 12-darter. Hij gaat de derde sessie in met een 4-6 voorsprong.

Rekenfout beslist wedstrijd

In de derde sessie werd de wedstrijd spannender en spannender en de wedstrijd was ook op hoog niveau. De eerste twee legs gingen met de darts mee en beiden gooide de leg uit met een 14-darter. In de 13e leg kwam Peter Wright goed weg. Terwijl hij stond te wachten op 45, kreeg Clayton een pijl op de Bull. Deze benutte hij niet en zo kon Wright zijn leg houden. In de volgende leg kreeg Clayton de leg niet uit in 15 darts. Wright profiteerde wel met een 110 finish en komt zo eindelijk weer gelijk door de break. In de laatste leg van deze sessie blufte Wright door 130 weg te zetten terwijl Clayton op 145 weg te zetten. Clayton gooide T20, hij gooide T15, maar Wright kreeg toch gelijk omdat Clayton D20 mist. Wright gooide D16 en pakt zo de voorsprong.

In de laatste sessie kregen beiden spelers moeite om het niveau vast te houden en dit was vooral het geval in de eigen legs. De eerste drie legs resulteerde in breaks omdat beiden de eigen legs niet in 15 pijlen uit kregen. De 18e leg leverde Wright de wedstrijd op. Clayton gooide keurig 101 uit terwijl hij op 111 stond. Wright gooide D12 voor een 10-8 voorsprong. Vervolgens gooide Wright in zijn eigen leg de derde matchdart raak voor een 11-8 overwinning.

Gemiddeldes / Finishpercentage
Peter Wright: 101.99 / 50%
Jonny Clayton: 100.95 / 30.77%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *