Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Wright wint in een sterkte partij van Chisnall

Dave Chisnall mocht het vrijdagavond opnemen in de eerste kwartfinale van de Grand Slam of Darts tegen Peter Wright. Beide spelers behaalden als eens de finale, Chisnall in 2014 en Wright in 2017, maar beide spelers verloren deze finale.

Chisnall had de bull backstage gewonnen en mocht de wedstrijd aanvangen. In de eerste sessie was het ook Chisnall die de eerste kansen kreeg voor een break maar wist deze niet te pakken. Wright kreeg in de derde leg de eerste kans op een break en pakte deze meteen voor een 2-1 voorsprong. Chisnall brak evenwel direct terug en behield daarna zijn leg waardoor “Chizzie” de eerste pauze in ging met een 3-2 voorsprong.

In de tweee sessie kwam Wright, die wederom met andere pijlen gooide, goed uit de startblokken en pakte direct de eerste twee legs maar zag Chisnall net zo snel weer voorbij komen toen die weer twee legs pakte achter elkaar.De laatste leg van de tweede sessie brak Chisnall wederom Peter Wright waardoor de Engelsman uit St.Helens voor  het eerst in de wedstrijd een gaatje van twee legs pakte (6-4)

In de derde sessie zagen we Chisnall verder weg lopen door de vierde leg op een rij te pakken in 14 darts en zo op 7-4 te komen. Wright, die deze sessie andere pijlen en flights had gepakt, behield zijn leg voor de 5-7 waarop Chisnall met een 108 finish weer drie legs voorsprong pakte (8-5). Wright ging steeds sterker gooien en pakte de laatste twee legs van de sessie waardoor de Schot uit Mendham terug kwam tot 7-8.

De eerste leg van de vierde sessie ging met moeite naar Wright waardoor de stand voor het eerst na de 4-4 weer in evenwicht was met 8-8. Wright bleef de sterkere speler en pakte nu de vierde leg op een rij en kwam daardoor met 9-8 voor. Wright brak vervolgens Chisnall met een prachtige 131 finish via T17/tops/tops en kwam zo op 11-8. Chisnall miste voor de derde keer een 100+ finish en zag Wright via tops de zevende leg op rij pakken voor een 12-8 voorsprong.

De laatst sessie brak Wright wederom de Engelsman in 14 darts en kwam zo 13-8 voor. Dave Chisnall pakte vervolgens sinds negen legs weer eens een leg en de break in 18 darts. “Chizzie” leek niet van zins de wedstrijd op te geven en kwam via 13, 13 & 15 darts ineens volledig terug in de wedstrijd en stond nog mar één leg achter met 12-13. Wright wist de reeks van Chisnall te stoppen door in 15 darts zijn leg te behouden en de voorsprong uit te breiden naar 14-12. Chisnall mistte de dubbel 18 waarop Wright direct terug brak en zo de 15-12 maakte en de wedstrijd naar zich leek te trekken. De 28e leg pakte de kleine Schot in 15 darts waardoor hij de wedstrijd winnend af sloot en het morgen in de halve finale op mag nemen tegen de winnaar van Smith – Durrant.

Gemiddeldes/finishpercentages
Chisnall 98,64/46,15% (12/26)
Wright 101,25/41,03% (16/39)

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *