Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Xiaochen Zong

Xiaochen Zong opnieuw de sterkste in Chinese Premier League

Xiaochen Zong blijft maar winnen in China. De 24-jarige Chinees won voor de tweede keer op een rij de weektitel in de Chinese Premier League. Lees hier meer.

Afgelopen dinsdagmiddag stond speelronde 3 van de Chinese Premier League op het programma, na een week rust. Xiaochen Zong wist speelronde 2 al te winnen, en deed dat dinsdagmiddag opnieuw.

Zong begon met een 5-2 overwinning op Weihong Li en noteerde in die wedstrijd een gemiddelde van 90,57. In de halve finales trof hij Chengan Liu, die in de kwartfinales meteen liet zijn dat hij in vorm was. Hij versloeg namelijk Yin Deng met 5-0 en eindigde op een gemiddelde van 96,35. Echter kon hij dit niet herhalen tegen Zong en ging er met duidelijke cijfers vanaf; 5-1. Zong noteerde opnieuw een gemiddelde van boven de 100; 93,20.

In de finale trof hij net als in speelronde 2 Xicheng Han. Eerder op de dag was hij te sterk voor Wenge Xie (5-0) en Zhiwei Lin (5-2). Han begon goed aan de finale, met een 102-finish hield hij zijn eigen leg. Zong antwoordde met een 11-darter in zijn eigen leg om vervolgens in 18 darts naar een 2-1 voorsprong te breaken. Toch was de break van korte duur, Han brak in de vierde leg meteen terug naar 2-2 door 120 uit te gooien. Han miste vervolgens een 126-finish op de bull om de break te verzilveren, waardoor Zong met een knappe 85-finish voor de derde break op een rij zorgde. ‘The Pandaman’ wist deze keer de break wel te verzilveren, met een 119-finish kwam hij op matchpoint. Een leg later maakte hij het meteen af, in 20 darts won hij de finale met 5-2 en pakte daarmee zijn tweede weektitel in de Chinese Premier League.

Uitslagen

Kwartfinales
Xiaochen Zong 5-2 Weihong Li
Chengan Liu 5-0 Yin Deng
Zhiwei Lin 5-2 Ben Zheng
Xicheng Han 5-0 Wenge Xie

Halve finales
Xiaochen Zong 5-1 Chengan Liu
Xicheng Han 5-1 Zhiwei Lin

Finale
Xiaochen Zong 5-2 Xicheng Han

Order of Merit

Na negen speelrondes plaatst de top 4 van het klassement zich voor de play-offs. De winnaar van de play-offs op 18 september verdient een ticket naar het aankomende PDC WK in Londen. Zong heeft door zijn tweede weekzege de koppositie uitgebreid en leidt nu met een verschil van 5 punten. Han heeft door zijn tweede finaleplaats op een rij het verschil tussen de top 4 vergroot met 4 punten.

  1. Xiaochen Zong 12 (+23)
  2. Lihao Wen 7 (+5)
  3. Chengan Liu 7 (+4)
  4. Xicheng Han 6 (+8)
  5. Ben Zheng 2 (-3)
  6. Zhiwei Lin 2 (-6)
  7. Wenge Xie 0 (-9)
  8. Yin Deng 0 (-10)
  9. Weihong Li 0 (-12)
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *