Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Xiaochen Zong

Xiaochen Zong slaat weer toe in Mongolië met tweede titel

Nadat hij op zaterdag al zijn eerste Asian Tour-titel wist te pakken heeft Xiaochen Zong hier een dag later meteen nog een titel aan toegevoegd. ‘The Pandaman’ lijkt klaar voor de World Cup.

Mede door de afwezigheid van het grootste gedeelte van de top 32 wisten op de zaterdag Xiaochen Zong en Nitin Kumar hun eerste Asian Tour-titel te winnen. Samen met Paul Lim en Jun Matsuda leken beide darters de beste spelers die naar Mongolië waren afgereisd en dit werd het hele weekend duidelijk. Lim maakte het op de zondag echter niet waar: de 69-jarige verloor al bij de laatste 32 in een matige partij van Gan-Erdene Sharavsambuu (4-1). Ook Kumar deed het niet veel beter met een nederlaag bij de laatste 16. Het leek zo een duel te gaan worden tussen Zong en Matsuda, al verslikte de Japanner zich nog bijna in de halve finale. Tegen Alain Abiabi kwam hij met 4-1 achter, overleefde hij meerdere matchdarts, maar won hij alsnog.

Zong kwam de hele dag niet echt in de problemen. ‘The Pandaman’ won bij de laatste 64 nog nipt met 4-3, maar in de partijen daarna gunde hij zijn tegenstander steeds maar één leg. Ook in de finale werd dit het geval. Na een snelle 3-0 voorsprong liet hij Matsuda nog een leg winnen, maar de titel ging naar de Chinees. Na een aantal jaar niet in het buitenland te hebben gespeeld lijkt zijn comeback nu definitief: over een aantal weken is hij te bewonderen op de World Cup, terwijl zijn kansen op het WK ook met de dag groter worden.

Uitslagen

PDC Asian Tour 15
Kwartfinales
Temuujin Oyunchimeg 4-3 Narangerel Altantuya
Xiaochen Zong 4-1 Ganzorig Sharavsambuu
Jun Matsuda 4-0 Altantulkhuur Myagmarsuren
Alain Abiabi 4-2 Munkh-Erdene Munkh-Ochir

Halve Finales
Xiaochen Zong 5-1 Temuujin Oyunchimeg
Jun Matsuda 5-4 Alain Abiabi

Finale
Xiaochen Zong 5-1 Jun Matsuda

Stand

Ondanks dat hij maar negen van de 15 toernooien speelde heeft Lourence Ilagan nog steeds een ruime voorsprong op de rest. Jun Matsuda stijgt dankzij zijn sterke weekend naar plek twee. Xiaochen Zong vindt aansluiting met de top vier, wat aan het einde van het jaar goed is voor een plek op het WK.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *