Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Xicheng Han

Xicheng Han naar WK, Zong wint Premier League

Xiaochen Zong heeft de PDC China Premier League op zijn naam geschreven, maar heeft er voor gekozen om een WK-ticket af te wijzen. Verliezend finalist Xicheng Han zal in december zijn debuut maken op het WK. Lees hier meer.

Xiaochen Zong begon de play-offs van de Premier League met een 10-7 overwinning op Chengan Liu. Zong kwam al snel op een 5-0 voorsprong, maar zag Liu helemaal terug komen tot 6-6. Uiteindelijk bleken drie 18-darters op een rij voldoende voor de zege. In de andere halve finale ging het lang gelijk op, maar was het uiteindelijk Xicheng Han die met een break met 10-8 won van Lihao Wen.

In de finale werd het verschil meteen gemaakt in de eerste sessie, Zong kwam op een 4-1 voorsprong. Vervolgens wisten beide heren veel hun eigen legs te houden, waaronder een 102 en 110-finish van Han. Met een 76-finish zorgde ‘The Pandaman’ ervoor dat hij de finale met 11-6 wist te winnen en het toernooi eindigde met 23 ongeslagen wedstrijden op een rij.

Toch zal Zong opnieuw niet te bewonderen zijn op het WK. In China zijn nog steeds strenge reisbeperkingen. Zong is daarnaast niet gevaccineerd en kan niet gevaccineerd worden, omdat dat hij erg allergisch is. PDC China heeft daarom besloten om de verliezend finalist van de China Premier League naar het WK te sturen. De 48-jarige Han mag zich opgaan maken voor zijn WK-debuut in december.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de play-offs van de China Premier League van 2022.

Halve finales
Xiaochen Zong 10-7 Chengan Liu
Xicheng Han 10-8 Lihao Wen

Finale
Xiaochen Zong 11-6 Xicheng Han

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *