Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Yuki Yamada

Yuki Yamada naar WK met winst van Japan Championship

Yuki Yamada heeft zondagmiddag het jaarlijkse PDJ Japan Championship op zijn naam geschreven. Naast dat hij nu Japans kampioen is, kwalificeert hij zich ook voor het PDC WK eind dit jaar. Lees hier alles terug over het toernooi.

Het jaarlijkse PDJ Japan Championship werd dit jaar gespeeld in Tokyo met in totaal 219 spelers. Er werd gestart in een poulesysteem met 44 groepen, waarvan de top twee van elke groep doorging naar de knock-outfase. Seigo Asada, die het hele jaar al wisselvallig speelt, kwam de poule niet door. Daarnaast werden World Cup of Darts deelnemers Yoshihisa Baba en Jun Matsuda ook snel uitgeschakeld in de knock-outfase. Edward Shoji Foulkes en Toru Suzuki vertegenwoordigden Japan vorig jaar op het WK. Foulkes, die vorig jaar het PDJ Japan Championship won, moest genoegen nemen met een plaats bij de laatste 32. Daarin was Kota Suzuki met 4-2 te sterk. Toru Suzuki verloor bij de laatste 64 van Atsushi Takeuchi.

Yuki Yamada maakte zijn favorietenrol wél waar, hij bereikte de finale, net als Masumi Chino. Yamada won na de poule van Eikichi Nakanishi (4-1), Iraboe Masashi (4-2), Nobuyuki Ishii (4-3), Yuya Higuchi (4-2) en Takahise Hirose (4-3) en bereikte zo de finale. Chino was na de poule te sterk voor Keisuke Shibata (4-3), Atsushi Takeuchi (4-1), Kouta Suzuki (4-2) en Mitsuhiko Tatsunami (4-0).

Beide heren stonden één keer eerder op het WK en één van hen kon dat kunstje zondagmiddag opnieuw gaan herhalen. Yamada begon de finale, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Masumi Chino gooide een prachtige 130-finish uit. Yamada maakte een leg later de break meteen ongedaan en kwam met een 16-darter op een 2-1 voorsprong. Chino hield vervolgens ook zijn eigen leg via dubbel 5 en kwam zo op 2-2. Yamada leek daarna weer op voorsprong te komen, maar miste teveel dubbels. Met een 76-finish brak Chino opnieuw. In de zesde leg kreeg Chino de kans om de break te verzilveren, maar tops werd gemist op een 61-finish. Hierdoor brak Yamada net als in leg twee meteen terug, dit werd gedaan in 15 darts. ‘Yammer’ vervolgde dat met een 16-darter en kwam zo op matchpoint te staan; 4-3. In de achtste leg kreeg Yamada zijn eerste matchdart op tops, nadat Chino vijf keer miste op dubbel 18. De matchdart werd gemist, waardoor Chino dankzij dubbel 9 op 4-4 kwam. Een allesbeslissende leg volgde voor een plek op het PDC WK, die werd begonnen door Yamada. Yamada bleef erg koel en pakte met scores van 90-140-140-91 en het gooien van dubbel 10 zijn WK-ticket. Na zijn deelname in 2020 zien we hem in december terug in Ally Pally.

Uitslagen

Kwartfinales
Masumi Chino 4-2 Kouta Suzuki
Mitsuhiko Tatsunami 4-1 Shota Sosogi
Yuki Yamada 4-2 Yuya Higuchi
Takahise Hirose 4-1 Kenichi Ajiki

Halve finales
Masumi Chino 4-0 Mitsuhiko Tatsunami
Yuki Yamada 4-3 Takahisa Hirose

Finale
Yuki Yamada 5-4 Masumi Chino

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *