Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

‘Zenuwachtige’ Kevin Doets door naar kwartfinales

Regerend Dutch Darts Quarantine League kampioen, Kevin Doets, is door naar de kwartfinales van de Darts Actueel Winter Masters. In de eerste ronde rekende hij af met Jimmy Hendriks. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Kevin Doets won de bull en mocht de tweede partij van de avond beginnen. Dit deed de jonge Nederlander erg goed. Met scores van 140-85-180 en een 96-finish pakte Doets zijn eigen leg in 11 darts. Hendriks antwoordde goed, want met een 16-darter hield hij ook zijn eigen leg. In de derde leg kreeg Hendriks de kans op de break, maar een 120-finish ging niet uit. Hierdoor wist Doets met een 60-finish toch zijn eigen leg te houden. Hendriks hield met een belangrijke 57-finish zijn eigen leg, waardoor er een beslissende leg in de eerste set gespeeld moest worden. In die beslissende leg produceerde Hendriks zijn eerste 180’er, maar wist de set niet te pakken. De Nederlander mist vier set darts, waardoor de tweevoudig PDC-winnaar via dubbel 1 alsnog de set pakte.

Hendriks begon de tweede set, maar leverde meteen zijn eigen leg in. Een 104-finish werd gemist, waardoor Doets via dubbel twee de break plaatste. In de tweede leg werd de break verzilverd met een 15-darter en kwam zo op matchpoint. Hendriks kreeg in de derde leg nog de kans om in de wedstrijd te blijven, maar een 52-finish werd gemist. Doets maakte het met een 56-finish af en zien we hem in de kwartfinales terug.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 88,4 / 40%
Jimmy Hendriks: 83,5 / 15%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *