Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gian van Veen - Austrian Darts Open 2024

Zenuwslopende ontknoping bezorgt Van Veen zege op Taylor

Gian van Veen heeft in een absolute kraker afgerekend met Dom Taylor. Onder luid gejuich van het aanwezige publiek zegevierde de Nederlander in een allesbeslissende laatste leg.

Het Dutch Darts Championship had op de zaterdag nog één Nederlander bewaard om de avond af te sluiten: Gian van Veen. De jonge Nederlander kreeg met Dom Taylor een tegenstander van formaat, want de Engelsman gooide in zijn openingswedstrijd al boven de 100 gemiddeld. Ook in dit duel bleek al snel dat Taylor niet bang was voor Van Veen én het publiek. Met legs in 17 en 15 pijlen kwam hij snel op 2-0, maar legs in 14 en 13 pijlen van ‘GVV’ later stond het toch ook rap gelijk.

De wedstrijd bleef als een achtbaan op en neer gaan. Weer won Taylor twee legs op rij, maar Van Veen reageerde ook weer direct. Dit keer vond hij legs in 15 en 14 pijlen, waardoor de stand op 4-4 kwam. De spanning steeg daarna tot een hoogtepunt. Nadat Van Veen drie matchdarts miste, kwam er een beslissende leg, waarin Dom Taylor vijand nummer één van het publiek werd. ‘The Tower’ kreeg het flink de verduren, waardoor de 1000’en toeschouwers hun zin kregen. Beide mannen kregen in de laatste leg meerdere matchdarts, maar het was Van Veen die het gelukkigste was. Op zondagmiddag wacht Gerwyn Price.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gian van Veen: 93.79 / 40%
Dom Taylor: 92.35 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Jan Edegger (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *