Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jurjen van der Velde

Zes Nederlanders overleven eerste ronde UK Open

Vrijdagmiddag is in Minehead de UK Open van start gegaan. In de eerste sessie van de UK Open worden eerste drie rondes afgewerkt. Van de 7 Nederlanders die in de eerste ronde in actie kwamen zien we er zes terug in de tweede ronde.

Jimmy Hendriks was de allereerste Nederlander die in actie kwam in Minehead. Om 12:00 uur Nederlandse tijd trof Hendriks de Schot Darren Beveridge op baan 7. De wedstrijd ging in de beginfase erg gelijk op. De zesde leg werd cruciaal in de wedstrijd. In de leg van Beveridge gooide Hendriks een 180’er en brak in 15 darts. Een leg later verzilverde hij die break voor een 5-2 voorsprong. Beveridge kon de break niet meer ongedaan maken, waardoor Hendriks de partij uiteindelijk met 6-3 naar zich toe trok.

Op diezelfde baan kwam in de tweede partij Wesley Plaisier in actie. Hij maakte zijn debuut tegen Radek Szaganski. Na een zenuwachtig begin was het Szaganski die het initiatief pakte in de wedstrijd door 3-1 voor te komen met o.a. een 11-darter in leg 4. Plaisier begon steeds beter te gooien en dat resulteerde in een 4-3 voorsprong met legs in 17,15 en 16 darts. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor er een beslissende leg moest komen. In die elfde leg kreeg Plaisier één matchdart, maar dubbel 16 werd gemist op een 108-finish. De Pool bleef koel en gooide 47 uit voor een 6-5 zege.

Damian Mol was de derde Nederlander in actie, hij trof de talentvolle Josh Rock die erg succesvol was op het eerste Development Tour weekend. Dat was ook te zien in de beginfase van de partij. Rock kwam 4-2 voor met o.a. een 109-finish, maar wist die voorsprong niet vast te houden. Mol kwam met een 15 en 16-darter terug naar 4-4. Mol leek ook de voorsprong te gaan pakken, maar dat was niet aan hem besteed. Mol miste twee pijlen op de dubbel, waarna Rock via dubbel 8 brak naar 5-4. De Noord-Ier begon zijn eigen leg vervolgens met een maximale score, maar miste 5 matchdarts. Mol strafte dat af door via dubbel 9 op 5-5 te komen. In de beslissende leg was het Mol die erg constant was en met een knappe 106-finish met 6-5 won!

Jelle Klaasen kwalificeerde zich eerder deze maand voor de UK Open via de Rileys Qualifiers. Op het hoofdpodium mocht hij het opnemen tegen een andere Rileys Qualifier, Mark Rice. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg miste Klaasen maar liefst 11 pijlen op de dubbel, waarna Rice in 22 darts de break pakte. Met een 81-finish verzilverde hij vervolgens de break voor een 4-2 voorsprong. Toch bleef Klaasen goed doorgooien en kwam met finishes van 69 en 80 terug tot 4-4. Met een 19-darter hield Klaasen ook zijn eigen leg en kwam zo op matchpoint. Rice wist ook zijn eigen leg te houden, dit deed het met een 100-finish. Klaasen mocht de laatste leg beginnen en deed dat met 5 perfecte darts. Die ruime voorsprong hield de Nederlander vast en zorgde via dubbel 8 voor de derde 6-5 zege in het voordeel van een Nederlander.

De 19-jarige Jurjen van der Velde was de tweede Nederlandse debutant die in actie mocht komen. Hij trof de ervaren Mickey Mansell. Mansell begon sterk door de eerste drie legs te pakken, maar daarna was het vooral Van der Velde die het initiatief had in de wedstrijd. Hij won 4 legs op een rij waaronder een 74 en 124-finish. Mansell hield met een 96-finish nog wel zijn eigen leg voor 4-4, maar de laatste twee legs gingen naar Van der Velde in 16 en 15 darts voor een erg knappe 6-4 overwinning.

Danny Jansen was de derde Nederlander die in actie kwam op baan 7. Hij trof in zijn eerste partij op de UK Open Liam Meek. Jansen begon erg scherp aan de partij door de eerste twee legs te pakken met finishes van 144 en 60. Meek antwoordde sterk, want met een 139-finish in 12 darts en een 18-darter kwam de Welshmen op gelijke hoogte. Daar bleef het ook bij voor Meek. Jansen won de laatste 4 legs van de partij met o.a. een 80- en 50-finish in de laatste twee legs voor een 6-2 overwinning.

Luc Peters speelde in de laatste eerste ronde partij op baan 8 tegen Rileys Qualifier Paul Marsh. Peters begon sterk en had uiteindelijk weinig moeite met de Engelsman. Peters won 6-0 door de legs in 17,17,16,17,15 en 18 darts te winnen.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de eerste ronde. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

EersteRondeUitslag
Bradley BrooksRowby-John Rodriguez1-6
Jelle KlaasenMark Rice6-5
Kai Fan LeungFabian Schmutzler5-6
Matt CampbellSebastian Bialecki1-6
Mario VandenbogaerdeJules van Dongen5-6
Danny LaubyNiko Springer6-5
Ted EvettsNick Fullwell6-4
Ryan HarringtonRusty-Jake Rodriguez6-2
Richie BurnettTony Martinez6-3
Darren Webster Jose Justicia4-6
Martin ThomasKenny Neyens4-6
George KillingtonReece Robinson6-4
Dan ReadDiogo Portela6-3
Josh RockDamian Mol5-6
James WilsonShaun Wilkinson6-4
Matt GoodKeelan Kay5-6
Jim WilliamsRyan Murray6-3
John O'SheaNathan Rafferty6-0
Jurjen van der VeldeMickey Mansell6-4
Ricardo PietreczkoScott Taylor6-2
Vladimir AndersenSteve Clayson2-6
Paul HoganDom Taylor6-4
Prakash JiwaToni Alcinas6-2
Darren BeveridgeJimmy Hendriks3-6
Wesley PlaisierRadek Szaganski5-6
Ross MontgomeryReece Colley6-3
Danny JansenLiam Meek6-2
Adam WarnerLukas Wenig6-3
Shaun McDonaldJamie Clark0-6
Kevin BurnessGraham Hall3-6
Luc PetersPaul Marsh6-0
Scott WaitesBye
Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *