Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - Hungarian Darts Trophy 2023

Zes Nederlanders stellen WK veilig via Pro Tour

Het Pro Tour-seizoen zit erop. De 32 Pro Tour Qualifiers voor het PDC WK zijn daarmee ook bekend geworden. Zes Nederlanders, waarvan drie debutanten, hebben zich via deze weg geplaatste. Lees hier meer.

Gian van Veen, Richard Veenstra en Kevin Doets gaan debuteren in Alexandra Palace. Voor Van Veen en Veenstra is het hun eerste jaar op de tour en hebben met veel goede resultaten zich eenvoudig geplaatst voor het PDC WK. Voor Doets is het zijn tweede jaar van een tourkaart en doet met het kwalificeren voor het WK goede zaken richting het behoud van zijn tourkaart. Ook de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen heeft zich met een goede laatste half jaar weten te verzekeren van zijn debuut.

Christian Kist keert na vijf jaar afwezigheid terug op het WK en dit keer zelfs zonder tourkaart. Op de vloer wist hij drie halve finales te bereiken, waarvan hij uiteindelijk één keer de finale bereikte en daarin met 8-7 verloor van Danny Noppert. Jermaine Wattimena en Niels Zonneveld keren net als afgelopen jaar terug op het WK.

Maik Kuivenhoven en Martijn Kleermaker zijn er op de laatste dag niet ingeslaagd om in de top 32 van de Pro Tour te eindigen. Beste spelers verloren in hun eerste partij. Ze hebben nog een kans om zich te kwalificeren voor het WK, dit zal in november in de West Europe Qualifier en/of de PDPA Qualifier moeten gebeuren. Dit geld ook voor o.a. Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan, Jurjen van der Velde en Jeffrey Sparidaans.

Bekijk hieronder alle 32 Pro Tour Qualifiers voor het aankomende WK.

Ricardo Pietreczko
Gian van Veen
Ryan Joyce
Luke Woodhouse
Mike de Decker
Ian White
Mario Vandenbogaerde
Jim Williams
Radek Szaganski
Richard Veenstra
Steve Beaton
Keane Barry
Simon Whitlock
Kevin Doets
Matt Campbell
Connor Scutt
Martin Lukeman
Mickey Mansell
Dylan Slevin
Steve Lennon
William O’Connor
Scott Williams
Christian Kist
Ricky Evans
Cameron Menzies
Lee Evans
Ritchie Edhouse
Jermaine Wattimena
Jules van Dongen
Jamie Hughes
Niels Zonneveld

Keegan Brown

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *