Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zes Nederlanders winnen tweede ronde, Zonneveld te sterk voor Hamilton

Rond 14:00 uur begon de tweede ronde van de UK Open met nog 21 Nederlanders in actie, waaronder 12 Nederlanders in actie. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode 6-0 Marko Kantele
Dirk van Duijvenbode begon zijn UK Open van 2020 op het tweede podium tegen Marko Kantele. De Fin had weinig in te brengen. Van Duijvenbode pakte de eerste 2 legs heel eenvoudig. In de derde leg miste Kantele 5 darts op de dubbel, waardoor Van Duijvenbode zijn eigen leg toch hield. Vervolgens wist de Nederlander 102,131 en 92 uit te gooien voor een whitewash!

Vincent van der Meer 4-6 Stephen Burton
Vincent van der Meer mocht zijn eerste partij van de UK Open beginnen, maar met een 16-darter plaatste Burton meteen de break. Met een 19-darter werd de break verzilverd. Van der Meer kwam met een 13-darter op het scorebord. In de vierde leg miste Van der Meer een 62-finish voor de break, met een 17-darter hield Burton zijn eigen leg. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, en dat ook heel eenvoudig. In de tiende leg miste Van der Meer 4 darts op de dubbel voor de break, met een 108-finish wist Burton de 6-4 overwinning te pakken.

Danny van Trijp 0-6 William Borland
Danny van Trijp speelde na de 6-4 overwinning op Boris Koltsov tegen de Schotse tourkaarthouder William Borland. Van Trijp miste in de eerste leg meteen twee kansen op de dubbel voor de break, waardoor Borland zijn eigen leg in 14 darts hield. In de tweede leg miste Van Trijp wederom twee darts op de dubbel, dit keer werd het afgestraft met een 72-finish. Met legs in 12,13 en 16 op een rij kwam de Schot 5-0 voor. In de zesde leg miste de Nederlander 5 darts op de dubbel om toch nog een leg te pakken, via dubbel 1 zorgde Borland voor een geweldige prestatie, 98 gemiddeld en een 6-0 overwinning.

Maik Kuivenhoven 6-3 Nathan Derry
Maik Kuivenhoven kende tot zover een goed begin van het jaar met twee kwartfinales. In de eerste partij op de UK Open van 2020 begon Kuivenhoven dan ook goed, hij won de eerste twee legs. Met een 96-finish hield Derry zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 2-1. Kuivenhoven hield vervolgens ook heel eenvoudig zijn eigen leg. Met een 93-finish bleef de Engelsman goed finishen voor 3-2. Beide heren wisten zo hun eigen leg eenvoudig te winnen, zo gooide Kuivenhoven nog een 13 en 17-darter terwijl Derry een 14-darter gooide voor 5-3. In de negende leg produceerde de Nederlander een constante 15-darter en pakte daarmee de 6-3 overwinning.

Geert Nentjes 1-6 Scott Waites
Geert Nentjes speelde op het tweede podium tegen tweevoudig Lakeside-kampioen Scott Waites. Waites had in de eerste ronde al afgerekend met Damon Heta. Nentjes begon goed door zijn eigen leg in 18 darts te houden. Vanaf dat moment zette Waites de turbo flink aan. Met een 107-finish hield Waites zijn eigen leg. In de derde leg gooide Waites 6 perfecte darts, met een 12-darter plaatste hij de eerste break van de partij. Met een 15-darter werd de break verzilverd voor 3-1. Nentjes miste in zijn eigen leg dubbel 10 voor een 140-finish, via dubbel 17 plaatste Waites de tweede break. Met een 16-darter kwam ‘Scotty 2 Hotty’ op matchpoint. In de zevende leg miste Nentjes 5 darts op de dubbel, waardoor de Engelsman met een gemiddelde van 100,3 met 6-1 wist te winnen.

Yordi Meeuwisse 6-3 Peter Jacques
Yordi Meeuwisse kende tot zover een moeilijk begin van het seizoen. Hij speelde in de tweede ronde van de UK Open tegen Peter Jacques, die eerder op de dag Ciaran Teehan versloeg. Meeuwisse begon scherp aan de wedstrijd, door in de eerste leg een 69-finish in 15 darts uit te gooien voor de break. De break werd verzilverd met een 19-darter voor 2-0. Jacques kwam goed terug in de partij, hij hield zijn eigen leg in 14 darts en brak terug met een 116-finish voor 2-2. In de vijfde leg miste Jacques drie darts op de dubbel in zijn eigen leg, waardoor Meeuwisse via dubbel 12 meteen weer de break plaatste. Met een 120-finish werd de break verzilverd voor een 4-2 voorsprong. Met een 68-finish hield Jacques zijn eigen leg voor 4-3, maar dankzij finishes van 54 en 58 wist Meeuwisse met 6-3 te winnen.

Niels Zonneveld 6-4 Andy Hamilton
Niels Zonneveld begon de UK Open in de tweede ronde, hij speelde tegen de vedette Andy Hamilton. Hamilton begon scherp, hij brak Zonneveld meteen in de eerste leg in 14 darts. Zonneveld maakte in de tweede leg de break meteen ongedaan met een 104-finish. Via dubbel 7 hield Zonneveld vervolgens zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. In de zesde leg miste Hamilton een 130-finish op bull, waardoor Zonneveld met een 17-darter op een 4-2 voorsprong kwam. Hamilton brak echter meteen terug met een 14-darter en maakte er 4-4 van met een 13-darter! Met een 13-darter hield de Nederlander zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Met een 14-darter wist Zonneveld de partij met 6-4 naar hem toe te slepen, misschien wel zijn mooiste overwinning tot nu toe in zijn carrière.

Wesley Harms 6-5 Justin Smith
Wesley Harms wist zijn eerste ronde te winnen van Aaron Beeney, terwijl Justin Smith had gewonnen van Andy Jenkins. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Harms de break met een 13-darter. De break werd verzilverd met een 17-darter voor 4-1. Leg 6 t/m 8 gingen met de darts mee. In de negende leg plaatste Smith de rebreak voor 5-4. Met een 62-finish hield de Welshmen zijn eigen leg voor 5-5. In de beslissende leg die Harms mocht beginnen, kwam Harms als eerste op een finish en wist met het gooien van dubbel 16 alsnog de derde ronde te bereiken.

Berry van Peer 1-6 Ted Evetts
Berry van Peer versloeg in de eerste ronde in een matige partij zijn goede maat Owen Roelofs. Hij kon dat niveau niet omhoog krijgen, waardoor Ted Evetts eenvoudig met 6-1 wist te winnen. Evetts won de eerste twee legs in 18 en 20 darts. Met een 18-darter kwam Van Peer vervolgens op het scorebord. Met legs in 20,15,16 en 19 darts waaronder een 108-finish bereikte ‘SuperTed’ de derde ronde.

Mike van Duivenbode 1-6 Nathan Rafferty
Mike van Duivenbode speelde tegen de talentvolle Noord-Ier Nathan Rafferty in de tweede ronde. Rafferty hield zijn eigen leg met een 164-finish, met een 18-darter hield Van Duivenbode ook zijn eigen leg. Met een 17-darter hield Rafferty zijn eigen leg. In de vierde leg plaatste ‘Natural’ de eerste break. Met een 17-darter kwam Rafferty 3-1 voor en hield vervolgens zijn eigen leg voor 4-1. In de zesde leg miste Van Duivenbode 7 darts op de dubbel in zijn eigen leg, via dubbel 16 strafte Rafferty dat meteen af voor een 5-1 voorsprong. In de zevende leg gooide de Noord-Ier een hele goede leg, met een 14-darter zorgde Rafferty voor een 6-1 overwinning.

Derk Telnekes 4-6 Madars Razma
Derk Telnekes versloeg in de eerste ronde zijn kamergenoot Martijn Kleermaker, hij nam het in de tweede ronde op tegen Madars Razma. Razma begon goed aan de wedstrijd, hij pakte de eerste 2 legs. Telnekes brak in de derde leg meteen terug, maar wist de break niet te verzilveren. Met een 14-darter brak Razma terug naar 3-1. Met finishes van 52 en 66 wist de speler uit Deventer toch op 3-3 te komen. Razma hield vervolgens zijn eigen leg met een 16-darter, voordat Telnekes met een 70-finish er 4-4 van maakte. In de vijfde leg miste de Nederlanders darts op de dubbel, waardoor Razma met een 50-finish toch zijn eigen leg hield. Razma produceerde in de tiende leg scores van 133,180,180 en dubbel 8 voor een 10-darter en de overwinning.

Kevin Doets 6-3 David Pallett
Kevin Doets speelde zijn tweede ronde partij tegen David Pallett op het hoofdpodium. Doets miste in de eerste leg een 61-finish op de bull, waardoor Pallett met een 97-finish toch nog zijn eigen leg hield. Met een 16-darter plaatste Pallett de break, waardoor hij op een 2-0 voorsprong kwam. Met een 14-darter kwam Doets op het scorebord. Met een 18-darter verzilverde de 21-jarige Nederlander de break en kwam terug tot 2-2. Doets brak via dubbel 5 en kwam voor het eerst op voorsprong; 3-2. In de zesde leg miste Doets 3 darts op de dubbel 18, waardoor Pallett met een belangrijke 106-finish terug brak naar 3-3. Pallett wist de break niet te verzilveren, want via dubbel 16 brak Doets voor de derde break op een rij. Met een hele belangrijke 76-finish verzilverd Doets de break en kwam daarmee op matchpoint. Met drie scores van 140 en het gooien van dubbel 6 verzekerde Doets zich voor een plaats in de derde ronde.

Alle uitslagen van de eerste en tweede ronde zijn hier te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Zes Nederlanders winnen tweede ronde, Zonneveld te sterk voor Hamilton