Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Zes Nederlanders worden dagwinnaars, Kantele niet door

Afgelopen dinsdag hebben zes Nederlanders zich automatisch geplaatst voor Final Stage door de finaleronde te winnen. Alle deelnemers voor de Final Stage in Niedernhausen zijn bekend. Lees hier meer.

EU Q-School Groep A

De laatste dag van de First Stage begon in Niedernhausen om 10:00 uur met 130 spelers in actie. Al snel lieten de topspelers van zich horen en hadden weinig moeite in de eerste paar rondes. Dit gold niet voor Benito van de Pas, die in zijn eerste ronde meteen verloor van Jerry Hendriks. De Nederlander moest afwachten, of hij zich wel ging plaatsen. Ook Brian Raman was na één partij klaar op de derde dag, in een partij van hoog niveau was Franz Rötzsch te sterk. Ondanks een snelle uitschakeling zien we de nummer één van de WDF wel terug in Final Stage.

Jules van Dongen kende weer een prima dag door voor de tweede keer de laatste 16 te bereiken, daarin werd hij met 5-1 verslagen door Jeroen Mioch. Andere spelers die zich dinsdagmiddag plaatsten voor de Final Stage met constante resultaten waren Davy Proosten, Jimmy Hendriks, Christian Kist, Ronny Huybrechts, Franz Rötzsch, de Deen Vladimir Andersen, de Let Nauris Gleglu en de Fin Jani Keskinarkaus.

Martijn Dragt, Danny Jansen, Jeroen Mioch, Arjan Konterman, Dennie Olde Kalter en Owen Roelofs begonnen de dag buiten de plaatsen voor de Final Stage. Allemaal kenden ze een geweldige dag door de finaleronde te bereiken. Daar voegden Chris Landman en de Duitser Tobias Scheifl zich nog aan toe. Spannend werden de finalerondes niet. Alleen Dragt had moeite met Scheifl, maar won wel met 5-3. De talentvolle Jansen won met 5-0 van Mioch, Konterman deed hetzelfde met Olde Kalter. Landman had weinig problemen met Roelofs, het werd 5-1.

Martijn Dragt 5-3 Tobias Scheifl
Danny Jansen 5-0 Jeroen Mioch
Arjan Konterman 5-0 Dennie Olde Kalter
Chris Landman 5-1 Owen Roelofs

EU Q-School Groep B

Rond 15:00 uur Nederlandse tijd begon het derde toernooi voor Groep B van de First Stage. Net als in de eerste groep begonnen 130 spelers aan de oche. Een teleurstellende Q-School werd het voor Roman Benecky, Juan Rodriguez en ex-tourkaarthouder Marko Kantele. Alle drie wisten ze niet genoeg punten bij elkaar te sprokkelen voor een plaats bij de Final Stage. Dit lukte Danny van Trijp, Roxy-James Rodriguez, Niels Heinsoe en Andreas Toft Jorgensen op de laatste dag wel. Allemaal bereikten ze minimaal de laatste 16.

Uiteindelijk stonden er in de veel verschillende nationaliteiten bij de laatste 16 en de finalerondes. Polen, Nederland, Oostenrijk, Kroatië, Zweden en Denemarken werden allemaal vertegenwoordigt. Twee Nederlanders werden dagwinnaar. Vincent van der Meer won in een Nederlands onderonsje van Perry Noordermeer, terwijl Patrick van den Boogaard met 5-1 won van Erik Tautfest. De andere twee dagwinnaars werden Michael Rasztovits en Andreas Toft Jorgensen.

Michael Rasztovits 5-4 Radek Szaganski
Andreas Toft Jorgensen 5-2 Johan Engström
Vincent van der Meer 5-3 Perry Noordermeer
Patrick van den Boogaard 5-1 Erik Tautfest

Final Stage

De volgende 24 dagwinnaars hebben zich automatisch geplaatst voor de Final Stage:

Mario Vandenbogaerde
Stefan Bellmont
Andreas Harrysson
Damian Mol
Thibault Tricole
Daniel Klose
Wesley Plaisier
Ricardo Pietreczko
Jens Ziegler
Bent Lambertsen
Lukas Wenig
Dragutin Horvat
Ryan de Vreede
Paulo Ferreira
Kai Gotthardt
Tony Martinez
Martijn Dragt
Danny Jansen
Arjan Konterman
Chris Landman
Michael Rasztovits
Andreas Toft Jorgensen
Vincent van der Meer
Patrick van den Boogaard

Daarnaast heeft de top 86 van de gecombineerde First Stage Order of Merit van de European Q-School zich ook geplaatst voor de Final Stage. Echter kan het zijn dan sommige spelers die in de top 86 staan zich terugtrekken, waardoor de plekken dus doorschuiven op de ranking. Bekijk de complete stand hier.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *