Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Zes op rij voor Beau Greaves op Women’s Series

Het beslissende Women’s Series weekend wordt dit weekend afgewerkt in Wigan. Beau Greaves wist op de zaterdag weer twee titels bij te schrijven, waardoor de WK-race nog spannender wordt. Lees hier meer.

Women’s Series 17

Zaterdagochtend begonnen 94 spelers aan het zeventiende toernooi van het jaar; Lisa Ashton, Fallon Sherrock, Beau Greaves, Lorraine Winstanley en Aileen de Graaf waren allemaal aanwezig.

Doordat Sherrock het laatste weekend van de Women’s Series niet aanwezig was (vanwege deelname aan de World Series in Australië), werd de WK-race weer spannend. Sherrock, Winstanley, Greaves en De Graaf streden allemaal voor die laatste PDC WK-plek. Ashton had haar plaats al veiliggesteld. Tot de laatste 32 vielen er weinig verrassingen. Bij de bordfinale werden Ashton en Sherrock uitgeschakeld. Ashton verloor met 4-1 van Winstanley, terwijl Sherrock met een 4-0 nederlaag door Mikuru Suzuki het toernooi werd uitgestuurd.

Greaves, de speler in vorm bij de dames, bleef maar winnen. In de laatste 16 noteerde ze een gemiddelde van 98 om met 4-0 te winnen van Laura Turner. Bij de kwartfinales had ze wel moeite met De Graaf. Na een 2-1 achterstand, won de Engelse de laatste drie legs. Vervolgens behaalde ze ook de finale door Winstanley met 5-2 te verslaan bij de laatste 4. In de finale trof ze wederom Suzuki, beide dames stonden al in drie finales in het laatste weekend in Duitsland. Na een overwinning op Sherrock was ‘Miracle’ ook te sterk voor Trina Gulliver, Anastasia Dobromyslova en Maria O’Brien.

In de finale ging het lang gelijk op. Suzuki kreeg in verscheidene legs van Greaves kansen om te breaken. Zo kreeg de Japanse in leg 5 een pijl op de bull en in leg 7 miste ze drie pijlen op de dubbel. Hierdoor kwam Greaves op een 4-3 voorsprong. In leg 8 miste Suzuki een 112-finish om een beslissende leg af te dwingen. Met een sensationele 158-finish pakte Greaves haar vijfde Women’s Series titel op een rij! Wie kan de Engelse nog stoppen?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Beau Greaves: 88,81 / 38%
Mikuru Suzuki: 85,87 / 27%

Women’s Series 18

Later op de zaterdagmiddag begonnen 93 spelers aan Women’s Series 18. In de eerste ronde stond meteen een kraker op het programma, Beau Greaves tegen Aileen de Graaf. De Graaf begon sterk door 2-0 en 3-2 voor te komen, met o.a. een 12-darter. Toch kon de Nederlandse de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Greaves hield haar eigen leg, waarna ze de beslissende leg won met een 112-finish.

Ook in de laatste 16 had ‘Beau ‘n’ Arrow’ problemen met haar tegenstander, ze trof dit keer Mikuru Suzuki niet in de finale. Suzuki brak Greaves in leg 5 naar 3-2 en mocht zelf beginnen om de wedstrijd te winnen, maar dit lukte niet. Greaves brak meteen terug in 12 darts om vervolgens met een 14-darter alsnog de wedstrijd te winnen met 4-1. Greaves stoomde vervolgens door naar de halve finales.

In de halve finales bleven de nummers 1,2,3 en 5 over van de Order of Merit. Sherrock verloor slechts één leg op weg naar de laatste 4. Een finale zat er echter niet in, Ashton versloeg Sherrock met 5-2. In de andere halve finale won Beau Greaves met 5-3 van Lorraine Winstanley.

Greaves begon ijzersterk aan haar tweede finale van de dag. Met een 92-finish hield Greaves haar eigen leg, waarna ze met een 13-darter Ashton brak. In de derde leg kreeg Greaves drie pijlen op de dubbel om er 3-0 van te maken, maar miste deze keer. Ashton brak meteen terug en hield in 15 darts haar eigen leg voor 2-2. Daarna gingen er 4 legs met de darts mee, waardoor er een allesbeslissende leg moest komen in de finale; 4-4. Beide dames voelden de spanning, maar via dubbel 5 wist Greaves haar zesde titel op rij te winnen! Ongekend!

Beau Greaves: 88,06 / 28%
Lisa Ashton: 87,65 / 44%

Nederlanders

Aileen de Graaf was de enige Nederlander die tijdens het eerste toernooi van de dag haar bord won. Uiteindelijk verloor ze bij de kwartfinales van Greaves met 4-2. Priscilla Steenbergen en Anca Zijlstra verloren bij de laatste 32, Deta Hedman en Laura Turner wonnen. Tijdens het tweede toernooi stelden de Nederlanders teleur, geen enkele Nederlander bereikte de laatste 32. Zijlstra, Steenbergen, Van Leuven en Dorrestijn verloren bij de laatste 64.

Order of Merit

De WK-race wordt spannender en spannender. Beau Greaves is nu slechts 250 pond verwijderd van Fallon Sherrock, met nog twee toernooien te gaan. De top twee plaatst zich na het 20ste toernooi voor het WK! Ashton is al veilig voor de Grand Slam en het WK.