Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Marland

Zes winnaars in openingsweekend DPA

Het eerste weekend van de vernieuwde DPA Tour was een succes. In de drie verschillende bubbels werden de zes toernooien gewonnen door zes verschillende spelers.

New South Wales

In New South Wales, de bubbel waarin ook Sydney valt, deden dit weekend 61 spelers mee aan het openingsweekend. Mitchell Clegg, die in 2007 de jongste speler ooit op het PDC WK werd, was samen met Dave Marland de grootste naam vooraf. Beiden maakten hun status ook waar. Marland won het eerste toernooi, waarna hij ook in toernooi twee de finale haalde. Hier trof hij zijn jongere landgenoot (inmiddels al 30 jaar). In een matige finale won Clegg. Liam McLennan was de verrassing van het weekend: met een finale en halve finale deed hij het naar behoren.

NSW Tour 1
Liam McLennan 4-2 Mark Wortley
Dave Marland 4-3 Peter Wilmott

Dave Marland 5-1 Liam McLennan

NSW Tour 2
Mitchell Clegg 4-0 Andrew Eagers
Dave Marland 4-2 Liam McLennan

Mitchell Clegg 5-2 Dave Marland

Queensland

In de grootste bubbel van Australië deden dit weekend rond de 100 spelers mee. Over de grootste naam hoefde geen twijfel te bestaan: Kyle Anderson. Het werd een weekend om niet te vergeten voor Anderson, maar wel om alle verkeerde redenen. Tijdens het eerste toernooi kwam hij in acht wedstrijden maar één keer tot een gemiddelde van 80. Na een gesprek met zijn manager maakte hij daarna bekend dat hij zijn Tour Card bij de PDC inlevert. Toernooi twee was niet veel beter en ook hier strandde hij bij de laatste 16. Twee andere bekende namen waren wel succesvol. Raymond O’Donnell en Brendon McCausland speelden beide al World Series Events en wisten hier de twee titels te verdelen. Jeremy Fagg maakte ook indruk met een finale en halve finale.

QLD Tour 1
Jeremy Fagg 4-1 Ethan Kibbey
Raymond O’Donnell 4-2 Bill Aitken

Raymond O’Donnell 5-4 Jeremy Fagg

QLD Tour 2
Brendon McCausland 4-1 Steve MacArthur
Matt Mullen 4-1 Jeremy Fagg

Brendon McCausland 5-0 Matt Mullen

Victoria

In de kleinste bubbel van dit weekend, niet meer dan 40 spelers, stonden ook de minst bekende namen op de deelnemerslijst. Mal Cuming, ooit spelend op het BDO WK, leek daardoor ook de favoriet, maar dit rol maakte hij nooit waar. Stuart Coburn en Brandon Weening profiteerden.

VIC Tour 1
Sam Ballinger 4-3 Brandon Weening
Stuart Coburn 4-2 Lucas Cameron

Stuart Coburn 5-1 Sam Ballinger

VIC Tour 2
Brandon Weening 4-3 Steve Duke
Aaron Simpson 4-3 Mal Cuming

Brandon Weening 5-1 Aaron Simpson

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *