Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Zeven Nederlanders naar laatste 32 UK Open

Vrijdagavond werd de vierde ronde van de UK Open afgewerkt. Tien Nederlanders kwamen in actie, maar liefst zeven overleefden ook deze ronde en keren op zaterdag terug. Lees hier meer.

Nederlanders naar laatste 32

Vincent van der Voort, Niels Zonneveld, Geert Nentjes, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Danny Noppert en Ron Meulenkamp zien we zaterdagmiddag terug bij de laatste 32. Van der Voort won in een Nederlands onderonsje van Jermaine Wattimena. Van der Voort had in het begin van de wedstrijd meteen het initiatief en gaf dat nooit uit handen. Een 4-2 voorsprong werd uiteindelijk een 7-3 tussenstand in de pauze. Dit speelde Van der Voort zakelijk uit voor een 10-5 zege.

Ook Niels Zonneveld stoomde verder in Minehead. Hij versloeg Jim Williams met 10-5. Bij een stand van 2-2 pakte Zonneveld een streak van 3 legs op een rij om een ruime voorsprong te nemen. Dit deed het nogmaals bij een stand van 6-4 naar 9-4 om op matchpoint te komen. Williams hield in 15 darts nog wel zijn eigen leg, maar een leg later maakte ‘Triple Z’ het erg knap af via dubbel 12.

Geert Nentjes kent ook zijn beste ‘run’ op een major bij de PDC tot zover. Na overwinningen op Jake Jones en Kenny Neyens was het vrijdagavond de beurt aan Florian Hempel. In de beginfase ging het erg gelijk op. Nentjes pakte in de eerste leg meteen de break en wist die break erg lang vol te houden. Na een korte pauze, waarbij het 6-4 stond, brak Nentjes opnieuw en verzilverde de break ook voor een 8-4 voorsprong. Die voorsprong gaf ‘The Spear’ niet meer uit handen en won uiteindelijk met 10-5 voor een plaats bij de laatste 32.

Dirk van Duijvenbode zien we ook terug in de ballenbak voor de laatste 32. Hij versloeg de plaaggeest van Raymond van Barneveld, William Borland. Nadat de eerste 5 legs met de darts mee gingen maakte Van Duijvenbode in leg 6 een gaatje door met een 125-finish te breaken en de break in 19 darts te verzilveren voor een 5-2 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waarna ‘The Titan’ opnieuw een break pakte. Borland miste een 64-finish, waarna Van Duijvenbode brak en vervolgens zijn eigen leg hield voor 9-4. Borland deed nog wel iets terug met 170-finish om terug te komen tot 9-6, maar een leg later maakte Van Duijvenbode het af met een 15-darter voor een 10-6 zege.

Alle ogen waren hierna gericht op Michael van Gerwen, die het opnam tegen Gary Anderson. Het was de Schot die de eerste leg pakte, maar MVG ging daarna door waar hij op donderdagavond in de Premier League bij was gebleven. Hij kwam snel op 3-1, waarna hij Anderson constant van zich af wist te houden. Spectaculair werd het na vijf legs echter niet meer. Een 115-finish in de 14e legs was nog een hoogtepunt in een wedstrijd die eigenlijk nooit echt spannend werd.

Na een succesvolle terugkeer op de European Tour vorige week keerde Danny Noppert vandaag ook weer terug op een TV-toernooi. Met Ryan Meikle trof hij misschien wel de traagste speler binnen de PDC, maar dat zal de Fries niet veel uit hebben gemaakt. Noppert kwam heel snel 4-0 voor, waarna hij Meikle twee legs liet winnen. 4-2 werd al heel snel 8-2, waardoor ook deze wedstrijd een succes werd voor ‘The Freeze’. Een paar matchdarts werden nog gemist, maar met een 10-3 zege gaat Noppert vol vertrouwen de zaterdag in.

Ron Meulenkamp was de laatste Nederlander die in actie kwam. Lang leek het er op dat hij het onderspit ging delven tegen de sterke Pool Krysztof Kciuk, maar Meulenkamp toonde zich een vechter. Vanaf een 9-6 achterstand won hij vier legs op rij, al moest hij hier wel twee matchdarts van Kciuk voor overleven. Al met al een zeer succesvolle eerste dag voor onze landgenoten op de UK Open.

Uitschakelingen

Naast Wattimena eindigt voor Maik Kuivenhoven en Jelle Klaasen de UK Open ook in de vierde ronde. Kuivenhoven verloor in een allesbeslissende leg van Simon Whitlock. Kuivenhoven kreeg een matchdart op de bull voor 132-finish, maar die werd gemist. Whitlock gooide dubbel 18 voor de 10-9 zege. Klaasen maakte opnieuw indruk, maar wist niet te winnen. Devon Petersen versloeg hem met 10-6. Na de pauze won Petersen 4 legs op een rij, wat uiteindelijk de boosdoener werd voor ‘The Cobra’.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de vierde ronde. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

VierdeRondeUitslag
Chris DobeyMichael Smith7-10
Krzysztof RatajskiGerwyn Price5-10
Michael van GerwenGary Anderson10-7
Joe CullenPeter Wright6-10
Jermaine WattimenaVincent van der Voort5-10
Daryl GurneyDimitri van den Bergh2-10
Steve LennonJames Wade6-10
Callan RydzNathan Aspinall10-9
Andy BoultonDamon Heta5-10
Maik KuivenhovenSimon Whitlock9-10
Luke WoodhouseBoris Krcmar5-10
Ron MeulenkampKrzysztof Kciuk10-9
Ritchie EdhouseSebastian Bialecki6-10
Jason HeaverWilliam O'Connor7-10
Jelle KlaasenDevon Petersen6-10
Steve WestJose de Sousa7-10
Ryan JoyceMartin Schindler8-10
Glen DurrantScott Waites5-10
Brendan DolanDave Chisnall3-10
Danny NoppertRyan Meikle10-3
Mervyn KingStephen Bunting4-10
Geert NentjesFlorian Hempel10-5
Jamie HughesAdam Gawlas10-5
Ian WhiteLuke Humphries10-9
Ryan SearleAdrian Lewis10-7
Darius LabanauskasRicky Evans9-10
Dirk van DuijvenbodeWilliam Borland10-6
Rob CrossGabriel Clemens7-10
Jim WilliamsNiels Zonneveld5-10
Kim HuybrechtsMensur Suljovic9-10
Keane BarryGraham Hall10-7
Martin LukemanJonny Clayton9-10
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *