Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Anca Zijlstra - Lerena Rietbergen - WDF Europe Cup 2022

Zijlstra/Rietbergen en Van Trijp pakken brons

Dag 3 van de WDF Europe Cup zit erop in Spanje! De finales voor het heren singletoernooi en het dames koppeltoernooi zijn bekend. Ook zijn de halve finalisten van het teamtoernooi voor de dames bekend. Lees hier meer hoe de Nederlanders presteerden.

Heren singles

Voor de heren stonden vrijdag alleen het singletoernooi op het programma. Danny van Trijp en Wesley Plaisier moesten al in de eerste ronde beginnen. Beide heren wonnen hun openingswedstrijd met 4-1 van respectievelijk Justin Hewitt en Gabor Takacs. Een ronde later won Van Trijp met 4-0 van Laimis Zubavicius en was Plaisier met 4-1 te sterk voor Daniel Zygla. Jelle Klaasen en Dennie Olde Kalter mochten de eerste ronde overslaan en wisten in de tweede ronde hun wedstrijd te winnen. Klaasen overtuigde door met een gemiddelde van 91 met 4-1 te winnen van Tom Becker, terwijl Olde Kalter een beslissende leg nodig had tegen de Egyptenaar Mohamed Gharib.

Alle drie van de vier heren bereikten vervolgens ook de laatste 32. Van Trijp troefde de Kroaat Romeo Grbavac af met 4-1, terwijl Olde Kalter weinig problemen kende met zijn tegenstander uit Letland, Nauris Gleglu werd met 4-0 aan de kant gezet. Klaasen won met dezelfde cijfers van James Brown uit Spanje. Plaisier redde het niet. Na een 3-0 voorsprong gaf de Nederlander de wedstrijd alsnog uit handen, Thomas Junghans won vier legs op een rij.

Een rond later was het eindstation voor Olde Kalter en Klaasen. Olde Kalter verloor met 4-2 van Nick Kenny, terwijl Jelle Klaasen in een beslissende leg zich moest erkennen in de Nederlandse Noor Cor Dekker. Van Trijp bleef wel goed presteren, met overwinningen op Christopher Drouard (4-1), Laszlo Kadar (4-1) en Sebastian Bialecki (5-2) had de Nederlander minimaal al brons in handen.

In de halve finales mocht de 25-jarige Nederlander het opnemen tegen de Fin Teemu Harju. Van Trijp miste teveel dubbels om kans te maken op de EK-finale. Harju was zowel scorend en finishend erg constant en bereikte met een 6-1 overwinning de finale. De Fin was eerder op dag ook al te sterk voor Nick Kenny. Harju neemt het in de finale op tegen Jacques Labre. De Fransman versloeg Andy Baetens in de halve finales met 6-5.

Kwartfinales
Danny van Trijp 5-2 Sebastian Bialecki
Teemu Harju 5-3 Jan McIntosh
Andy Baetens 5-4 Luke Littler
Jacques Labre 5-4 Alexander Masek

Halve finales
Teemu Harju 6-1 Danny van Trijp
Jacques Labre 6-5 Andy Baetens

Dames koppels

De dames begonnen dag 3 met het koppeltoernooi. Voor Nederland vormden Anca Zijlstra en Lerena Rietbergen een koppel en hetzelfde gold voor Priscilla Steenbergen en Noa-Lynn van Leuven. Beide koppels begonnen goed aan het toernooi. Na een bye in de eerste ronde werd er twee keer op een rij gewonnen, waardoor beide Nederlandse koppels zich in de laatste 16 bevonden. Zijlstra en Rietbergen wonnen van McGimpsey/Hyde (4-1) en Armstrong/Lessmeister (4-1). Van Leuven en Steenbergen verloren geen enkele leg in hun eerste twee partijen, er werd 4-0 gewonnen van Porter/Cotillard en Breen/Maher.

De laatste 16 werd het eindstation voor Steenbergen en Van Leuven. Ze troffen een ijzersterk koppel uit Zweden, Anna Forsmark en Maud Jansson, die met 4-0 wonnen. Zijlstra en Rietbergen bereikten wel de kwartfinales, zij versloegen een Deens koppel (Merlit/Honoré) met 4-2. Bij de kwartfinales wisten ze voor de vierde keer op rij te winnen, dit keer waren Sheldon/Byrne uit Ierland de slachtoffers; 4-1. Een bronzen medaille was in ieder geval binnen.

Zat er ook een finale in? Nee, dat lukte niet. Vicky Pruim en Susianne Hägvall wonnen met 5-0 van de Nederlanders en bereikten zo de finale. Daarin mogen ze het zaterdag opnemen tegen Beau Greaves en Deta Hedman die in de andere halve finales met dezelfde cijfers wonnen van het andere Zweeds koppel.

Kwartfinales
Hedman/Greaves 4-3 O’Sullivan/Potts
Forsmark/Jansson 4-3 Fajardo/Martinez
Pruim/Hägvall 4-0 Winstanley/Brookin
Zijlstra/Rietbergen 4-1 Sheldon/Byrne

Halve finales
Hedman/Greaves 5-0 Forsmark/Jansson
Pruim/Hägvall 5-0 Zijlstra/Rietbergen

Dames teamtoernooi

De Nederlandse dames zijn doorgedrongen tot de halve finales van het teamtoernooi. In de kwartfinales troffen ze Schotland. Nederland begon super sterk door de eerste 5 legs te pakken, maar zagen de Schotten goed terug komen. Bij een stand van 7-5, bracht Zijlstra Nederland op matchpoint. Echter werd het toch nog spannend, Lorraine Hyde en Susanne McGimpsey wonnen hun legs waardoor het 8-7 werd. In leg 16 produceerde Steenbergen een 21-darter en zo bereikten de Nederlandse dames de halve finales, waar Duitsland de tegenstander is. In de andere halve finale spelen Engeland en Zweden om een finaleplaats. Beide halve finales worden zaterdagochtend afgewerkt.

Kwartfinales
Engeland 9-2 Finland
Zweden 9-7 Ierland
Duitsland 9-6 Spanje
Nederland 9-7 Schotland

Image courtesy of FOTO: Nederlandse Darts Bond
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *