Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Zong en Kumar winnen op Asian Tour in Mongolië

Twee nieuwe winnaars zijn zaterdag gekroond in Ulaanbataar tijdens Asian Tour 13 en 14. Xiaochen Zong en Nitin Kumar wonnen hun allereerste titel op de Aziatische tour. Lees hier meer.

PDC Asian Tour 13

De Asian Tour ging voor het eerst in de geschiedenis op bezoek in Mongolië, waar darts groter en groter wordt. Een totaal van 137 spelers stonden aan de oche voor Asian Tour 13, maar slechts vier spelers uit de top 32 van de Asian Tour Order of Merit waren aanwezig; Jun Matsuda (4), Lok Yin Lee (5), Nitin Kumar (10) en Paul Lim (15). Lee wou de achterstand op de top 4 gaan verkleinen, aangezien de top vier aan het einde van het seizoen startbewijzen ontvangen voor het aankomende PDC WK. Echter werd hij al bij de laatste 32 verslagen, net als Paul Lim.

De Chinees Xiaochen Zong was ook aanwezig en had zijn goede vorm meegenomen naar Mongolië. Met meerdere gemiddeldes van 85+ bereikte Zong zijn eerste finale van het seizoen. Bij de laatste 16 rekende hij met 4-0 af met Nitin Kumar, terwijl in de halve finale Tuvshinbayar Sarangerel met 5-2 werd verslagen. In de finale trof hij ook een Mongoliër, namelijk Altantulkhuur Myagmarsuren. Hij kende een zware loting, maar wist de finale te halen dankzij knappe overwinningen op Lihao Wen, Paul Lim, Yuanjun Liu en Jun Matsuda in de halve finales. In de finale produceerde de Chinees zijn beste wedstrijd van het toernooi, met een gemiddelde van 92 en finishes van 92 en 160 liet hij Myagmarsuren kansloos; 5-2.

PDC Asian Tour 14

Later op de dag werd Asian Tour 14 gestart met opnieuw 137 deelnemers. Zong aasde op de dubbel, maar dat ging mis bij de laatste 32. Na twee 4-0 overwinningen van de Chinees, nam Kumar bij de laatste 32 revanche; de Indiër won met 4-3. De vier spelers van de top 32 die aanwezig waren, presteerden deze keer allemaal uitstekend door allemaal de halve finales te bereiken. Kumar versloeg naast Zong nog twee Chinesen; Yuanjun Liu (4-1) en Lihao Wen (4-0). Matsuda versloeg in de laatste 32 de enige deelnemende Filipijn van dit weekend, de Japanner versloeg Alain Abiabi met 4-1.

Het waren uiteindelijk Kumar en Lim die overbleven in de finale. Voor Kumar werd het alweer zijn tweede finale van het seizoen op de Asian Tour. In de halve finale versloeg hij Lok Yin Lee met 5-3. Voor Lim werd het pas zijn eerste finale van het jaar. ‘The Singapore Slinger’ liet dit jaar zijn beste niveau nog niet zien en verloor vaak vroegtijdig in de toernooien. In Ulaanbataar viel het in het tweede toernooi op zijn plaats. In de halve finale versloeg hij de nummer één geplaatste Matsuda met 5-3, die opnieuw in de halve finales strandde. De finale ging lang gelijk op. In de zevende leg leek Kumar de titel te pakken, maar miste drie keer op tops. Lim dwong een beslissende leg af door een knappe 77-finish te gooien. Ondanks een 180’er van Lim, was het toch Kumar die via tops gescheidenis schreef door als eerste speler uit India een Asian Tour-titel te winnen.

Uitslagen

PDC Asian Tour 13
Kwartfinales
Jun Matsuda 4-2 Nyamdorj Dorjsuren
Altantulkhuur Myagmarsuren 4-2 Yuanjun Liu
Tuvshinbayar Sarangerel 4-3 Jargalsaikhan Ulziibuyan
Xiaochen Zong 4-3 Purevloov Tungalag

Halve finales
Altantulkhuur Myagmarsuren 5-4 Jun Matsuda
Xiaochen Zong 4-3 Tuvshinbayar Sarangerel

Finale
Xiaochen Zong 5-2 Altantulkhuur Myagmarsuren

PDC Asian Tour 14
Kwartfinales
Jun Matsuda 4-1 Dulguun Gantumur
Paul Lim 4-1 Bolor-Erdene Batdelger
Lok Yin Lee 4-1 Munkhbayar Batbold
Nitin Kumar 4-0 Lihao Wen

Halve finales
Paul Lim 5-3 Jun Matsuda
Nitin Kumar 5-3 Lok Yin Lee

Finale
Nitin Kumar 5-4 Paul Lim

Stand Asian Tour

Lourence Ilagan blijft dik aan de leiding, al komt hij dit weekend niet in actie. Nitin Kumar is door zijn titel opgeklommen naar plaats 3, wat aan het einde van het seizoen recht geeft tot plaatsing voor het PDC WK. Zong is de top 16 binnengekomen, terwijl Lim stijgt naar plaats 9. Aan het einde van het seizoen plaats de top 4 zich voor het WK en de top 16 voor het Asian Championship.

  1. Lourence Ilagan 8700
  2. Man Lok Leung 5000
  3. Nitin Kumar 4700
  4. Jun Matsuda 4600
  5. Reynaldo Rivera 4300
  6. Lok Yin Lee 4000
  7. Rosendo Lubaton 3200
  8. Tomaya Goto 3150
Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *