Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Zonneveld, de Graaf, Pronk en van Velzen winnen titels NDB Friesland

Afgelopen zondagmiddag werd de derde NDB-ranking gespeeld. De deelnemers in de Heren A, Heren B, dames, paradarters en specials mochten afreizen naar Leeuwarden om hun best te doen op de Open Fries.

Dames
Sharon Prins was de leider bij de dames, maar mocht al snel weer huiswaarts keren. Ze verloor in de eerste ronde van Steenbergen. De andere toppers deden het beter. Aileen de Graaf wist solide het toernooi te winnen en zal de koppositie overnemen. Anita van der Velden zal Prins overstijgen en de tweede plaats pakken.

Halve finales:
Priscilla Steenbergen 0-4 Anita van der Velden
Olga Hoogenkamp 1-4 Aileen de Graaf

Finale:
Anita van der Velden 1-5 Aileen de Graaf

Heren B
Zoals bijna altijd waren de meeste deelnemers te bezichtigen bij de Heren B. Voorafgaand waren Jurrit van Essen en Lorenzo Pronk de leiders in deze klasse. Toch pakt Pronk de koppositie op, met zijn tweede titel bij de Heren B. Nadat het 1-1 stond, checkte Pronk achtereenvolgend 126, 116 en 142! Jurrit van Essen kwam niet verder dan de laatste 16. Pieter Kalteren en Johann Brouwer hadden nog niet eerder dit seizoen meegedaan bij de heren B en zullen dus niet om de titel meestrijden.

Halve finales:
Hermen Willems 2-3 Johann Brouwer
Lorenzo Pronk 3-1 Pieter Kalteren

Finale:
Lorenzo Pronk 4-1 Johann Brouwer

Heren A
Bij de Heren A waren het de talenten die het hoogste woord kregen. Zonneveld wint opnieuw een toernooi en zal de koppositie oppakken. Maik Kuivenhoven en Martijn Kleermaker, de voorafgaande nummers 1, waren minder in vorm. Beiden strandden bij de laatste 16. Opvallend was de inschrijving van Geert Nentjes, die over een aantal weken zijn debuut gaat maken op het PDC WK. Toch had hij het niet simpel, hij verloor al vrij vroeg in het toernooi van Jeffrey Sparidaans, wat natuurlijk niet de minste speler is.

Halve finales:
Ryan de Vreede 5-4 Gino Vos
Niels Zonneveld 5-2 Chris Landman

Finale:
Niels Zonneveld 2-0 (3-1, 3-0) Ryan de Vreede

Paradarters
Ook in Friesland werd de hegemonie van Michelovic van Velzen niet doorbroken. Hij won zijn derde NDB-toernooi op rij door Arie van der Rassel te verslaan, die hierdoor de tweede plaats zal veroveren op de totale ranking.

Halve finales:
Arie van der Rassel 3-0 Matthijs Wissink
Michelovic van Velzen 3-2 Cliff Ruiter

Finale:
Michelovic van Velzen 3-1 Arie van der Rassel

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Zonneveld, de Graaf, Pronk en van Velzen winnen titels NDB Friesland