Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - Players Championship Finals 2023

Zonneveld doorstaat druk Puha en wint in Rosmalen

Niels Zonneveld heeft de tweede ronde bereikt van het Dutch Darts Championship. De Nederlander moest hiervoor twee matchdarts overleven tegen Haupai Puha. Lees hier meer.

Als enige Nederlander wist Niels Zonneveld zich via het kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders te plaatsen voor het Dutch Darts Championship. De darter uit Uitgeest mocht het op de vrijdagmiddag opnemen tegen Haupai Puha: na drie nederlagen in de eerste ronde op rij wilde hij nu wel winnen op het podium. Na een 17-darter van Puha was het ook Zonneveld die het initiatief op zich nam. Met legs in 17, 17 en 20 kwam hij op 3-1, al waren daar wel zes missers op de dubbels van de darter uit Nieuw-Zeeland voor nodig.

Soepel ging het allerminst: beide mannen konden de hoge scores te weinig aan elkaar verbinden. Nadat Zonneveld zijn eigen leg hield liet hij Puha zo ook terugkomen in de partij, want na twee missers op dubbel 18 kwam de stand zo op 4-4. ‘Hopes’ begon langzaam steeds beter te spelen en wist met een 15-darter, de beste leg van de wedstrijd, op voorsprong te komen. Toch zou twee legs later het feest in Rosmalen losbarsten: met twee legs op rij poetste Zonneveld de achterstand weg en barste hij in juichen uit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Niels Zonneveld: 83.67 / 46,2%
Haupai Puha: 86.37 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *