Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zonneveld in mineur: verliest tourkaart na uitschakeling op WK

Het is Niels Zonneveld niet gelukt om de tweede ronde te bereiken van het PDC WK. Lewy Williams was met 3-0 te sterk, waarmee de Nederlander begin januari ook terug moet naar Q-School. Lees hier een wedstrijdverslag.

Gemiste kansen voor Zonneveld

De derde partij van de middag werd gestart door Niels Zonneveld. Met een 16-darter hield hij zijn eigen leg, nadat Lewy Williams in de eerste leg meteen twee kansen op de break liet liggen. In de tweede leg kreeg Zonneveld een goede kans om een break te plaatsen, maar miste ook tweemaal op de dubbel. Hierdoor kon Williams via dubbel 8 ook zijn eerste eigen leg houden. Door het missen van de dubbels voor de break, gooide Zonneveld een matige eigen leg. Williams profiteerde en wist via dubbel 10 nu wél de break te plaatsen. Een 15-darter zorgde ervoor dat de Welshmen de set met 3-1 naar zich toe trok.

Williams breidt voorsprong uit

Na een korte pauze begon Williams prima aan set 2, met een wegzetbeurt van 161 en het gooien van dubbel 12 kwam hij op een 1-0 voorsprong. Zonneveld antwoordde door zijn eigen leg te houden met een 110-finish. Een leg later won Williams wederom zijn eigen leg door met zijn laatste pijl dubbel twee te gooien, met de Nederlander wachtend op 60 voor de break. Een 15-darter van ‘ZigZag’ zorgde ervoor dat er een beslissende leg aan te pas moest komen in de tweede set. Zonneveld kreeg de kans om de set te pakken, maar kreeg 104 niet van het bord. ‘The Prince of Wales’ bleef erg koel, produceerde een 100-finish om op een 2-0 voorsprong in sets te komen.

Williams wint, Zonneveld verliest tourkaart

Zonneveld kwam redelijk uit de pauze, maar kon niet zijn eigen leg houden. De Nederlanders miste een 76-finish op tops en dat werd keihard afgestraft. Williams gooide een 92-finish met twee keer dubbel 18 om Zonneveld voor de tweede keer in de partij te breaken. Dit vervolgde hij met een 70-finish in zijn eigen leg en was zo nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. Zonneveld hield met een met 51-finish nog wel zijn eigen leg, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg te zijn voor de overwinning. In de vierde leg begon Williams met twee maximale scores en vervolgde dat met triple 20, triple 19, maar dubbel 12 werd op een haar gemist. In 14-darters trok de Welshmen de partij naar zich toe en kan zich opmaken voor een ontmoeting met Michael van Gerwen in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Lewy Williams: 92,81 / 40,9%
Niels Zonneveld: 86,88 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *