Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zonneveld met mooie finishes langs Soutar

Niels Zonneveld kent een prima start in België. De Nederlander rekende af met een wisselvallige Alan Soutar, mede dankzij twee mooie finishes.

Op 8 augustus kwam Niels Zonneveld voor het laatst in actie bij de PDC: de zomer nam een flinke hap uit het seizoen. De Nederlander mocht deze week dan eindelijk weer aan de bak, en ook nog in België. Tegen Alan Soutar stond er een belangrijk duel op het programma richting het WK. De Schot behoort tot zijn concurrenten en dus was een overwinning niet overbodig. Met een 19-darter vond Zonneveld in de eerste leg meteen een break: de eerste klap was uitgedeeld.

‘Triple Z’ hield zijn eigen leg, waarna Soutar wat terugdeed. Beide mannen bleven hun eigen legs houden, al leek Soutar wel wat aan te zetten. De Schot miste één pijl om terug te breken, en dat bleek achteraf ook de enige kans. Met een sterke 110-finish vond Zonneveld een leg later namelijk zelf wel weer een break, waardoor de zege hem niet meer kon ontgaan. En 15-darter met 99-finish (19-tops-tops) was een mooi sluitstuk van dit duel.

Niels Zonneveld: 88.16 / 27.3%
Alan Soutar: 81.64 / 25%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *