Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zonneveld niet opgewassen tegen sterke Menzies

Niels Zonneveld was de derde Nederlander die in Trier in actie mocht komen tijdens de European Darts Matchplay. Hij nam het op tegen de Schot Cameron Menzies.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Beide heren begonnen sterk aan de partij en lieten zich niet breken. Menzies begon met een keurige 13-darter, waarna ook Zonneveld de toon meteen zette met een 14-darter. In de derde leg hield Menzies zijn leg met een goede 71-finish in 15 darts, waarna ook Zonneveld zijn eigen leg wist te behouden. Met ook een 15-darter kwam de Nederlander weer op gelijke hoogte. Ook leg vijf en zes zouden met de darts meegaan. Menzies had aan 17 pijlen genoeg om op een 3-2 voorsprong te komen, waarna Zonneveld de stand met een 14-darter op 3-3 bracht.

Na de 3-3 zou de wedstrijd echter de kant van de Schot uitgaan. De scores van Zonneveld waren niet van het niveau als in de openingsfase van de wedstrijd, waardoor Menzies afstand kon nemen. Menzies kwam met een 13-darter op een 4-3 voorsprong, waarna Zonneveld de achtste leg niet binnen de vijf beurten uit was. Menzies was dat wel. Resultaat: een 5-3 voorsprong en matchpoint voor Menzies. De Schot benutte dit matchpoint meteen. Zonneveld bleef ook deze leg scorend ietwat achter en met een 17-darter besliste Cameron Menzies de wedstrijd in zijn voordeel.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 95,54 / 42,9%
Cameron Menzies: 101,64 / 60%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *