Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - PDC World Championship 2023

Zonneveld nipt verslagen: Woodhouse te sterk in beslissende leg

Voor Niels Zonneveld zit het paasweekend in München er op. De Nederlander kon in een beslissende leg de wedstrijd tegen Luke Woodhouse net niet naar zich toe trekken: 6-5.

Nadat hij afgelopen december zijn eerste overwinning op het WK greep, lijkt Niels Zonneveld nu dan echt op weg naar de top 64 van de wereld. De nog jonge Nederlander wil zich dit jaar ook meer laten zien op de European Tour: vorig jaar kwam hij maar tot één optreden. In München is het dit jaar meteen raak, maar trof hij met Luke Woodhouse wel een pittige tegenstander. De Engelsman vervong Gary Anderson, maar is ook bezig met een opmars naar de top. Nadat Zonneveld nog de eerste leg won met een 101-finish, gingen de volgende drie legs naar zijn Engelse tegenstander.

Twee legs later stond het toch weer gelijk. Twee keer miste Woodhouse twee pijlen op tops, waardoor Zonneveld zich terug kon vechten in de wedstrijd. Dat vechten bleef hij doen: nadat Woodhouse hem weer brak, sloeg hij met een 116-finish keihard terug. De Nederlander kwam daarna zelfs op voorsprong, maar kon niet voorkomen dat er een beslissende leg gespeeld moest worden. Zonneveld mocht die beginnen, maar moest toezien hoe Woodhouse 70 uitgooide voor de wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Niels Zonneveld: 90.36 / 50%
Luke Woodhouse: 94.93 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *