Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zonneveld onderuit tegen sterk finishende Mansell

Niels Zonneveld is er net niet in geslaagd de tweede ronde op het Dutch Darts Championship te bereiken. Mickey Mansell deelde met een 113-finish een flinke klap uit in de laatste leg: 6-5.

Tijdens de World Series Finals 2021 in Amsterdam liet Niels Zonneveld zich op zijn allerbest voor het Nederlandse publiek zien. Met overwinningen op Dave Chisnall en Gary Anderson toonde de jonge darter zich, iets wat hij in Zwolle maar al te graag nog een keer zou willen doen. Met Mickey Mansell trof hij een tegenstander in vorm. Een 101-finish in de eerste leg voor een break bracht Zonneveld echter meteen nog wat extra vertrouwen. Dit vertrouwen leek drie legs later al wat weggezakt: met legs in 14, 16 en 13 pijlen greep Mansell de 3-1 voorsprong.

‘Triple Z’ herstelde zich echter knap. Met een 14-darter vond hij een break, waarna hij in zijn eigen leg een 116-finish gooide voor een 12-darter. Een 14-darter van Mansell volgde: het niveau lag hoog in de eerste wedstrijd van de avond. Beide mannen gooiden nog een 14-darter, waardoor de Nederlander met de rug tegen de muur kwam te staan. Hij moest de laatste twee legs winnen: lang leek hij ook op weg dit te doen. Nadat hij zijn eigen leg hield, zette hij zich in de laatste leg weg op dubbel 18. Mansell gooide echter 113 uit op tops, waardoor de Nederlander verslagen achter bleef.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Mickey Mansell: 94.55 / 75%
Niels Zonneveld: 97.69 / 55.6%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *