Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Zonneveld stunt in België: Wright onderuit in decider 

Niels Zonneveld heeft zaterdagavond met 6-5 gewonnen van Peter Wright in de tweede ronde van het Belgian Darts Open. Onderweg naar de overwinning liet de Nederlander meerdere 100+-finishes noteren.

Zonneveld, die in zijn carrière tweemaal een toernooi op de Development Tour wist te winnen, mocht de wedstrijd beginnen en kon met een 108-finish mooi zijn eigen leg behouden. Ook daarna zou het nog even ‘met de darts meegaan’. Wright, die twee weken eerder nog de German Darts Open won, plaatste uiteindelijk in vijftien darts de eerste break van de wedstrijd om op een tussenstand van 3-2 te komen. Vervolgens had de Schot slechts elf pijlen nodig om dit te verzilveren en zijn voorsprong uit te breiden tot 4-2.  

Na wat gestuntel op de dubbels van beide spelers wist Zonneveld daarna zijn eigen leg te behouden en zo de schade te beperken. Met een 100-finish en in elf pijlen flikte de 24-jarige Uitgeester het kort daarop om op gelijke hoogte te komen: 4-4. En alsof dat nog niet genoeg was, perste hij er even later een 126-finish uit om op voorsprong én matchpoint te komen te komen. Wright gaf zich echter niet meteen gewonnen en dwong in dertien darts een ‘decider’ af. Gebruikelijk geven spelers elkaar op dit punt een boksje, wat ditmaal niet gebeurde en tot enige ergernis leek te leiden bij Zonneveld. In zestien pijlen sleepte hij vervolgens de overwinning naar zich toe. 

Hij mag het zondag in de derde ronde opnemen tegen Andrew Gilding, die eerder op zaterdagavond wist te winnen van Dimitri Van den Bergh. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Peter Wright: 97.61 / 31.3% 
Niels Zonneveld: 94.86 / 60.0% 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *