Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld

Niels Zonneveld verrast en verslaat James Wade

Niels Zonneveld had een zware loting in de eerste ronde van de Players Championship Finals, want hij mocht het gaan opnemen tegen de verliezend finalist van de Grand Slam of Darts: James Wade.

Zonneveld neemt grote voorsprong

Nadat beide spelers het podium hadden bereikt mocht Niels Zonneveld beginnen met ingooien en dus ook beginnen aan de partij. De Nederlander gooide een sterke eerste leg die hij met een 14-darter binnen wist te slepen. Zonneveld kreeg in de tweede leg de kans om Wade te breken, nadat Wade 3 darts vanaf 20 had gemist. Met een 15-darter plaatste Zonneveld de break en mocht hij aan de derde leg beginnen. Ook deze leg zou naar Zonneveld gaan, die de leg uitgooide met 18 darts. Wade liet nog niet zien waar hij toe in staat is, maar wist de vierde leg wel te winnen met een belangrijke 76 finish. In leg 5 zette Wade de aanval in om Zonneveld te breken. Na 9 darts bleef de dubbel 8 over, maar weer miste “The Machine” 3 darts op de dubbel. Zonneveld profiteerde maximaal en met een 14-darter ging Zonneveld met een 4-1 voorsprong de onderbreking in!

Zonneveld trekt wedstrijd naar zich toe

Na de onderbreking was het Wade die de zesde leg mocht beginnen en deze ook binnen wist te slepen. Zonneveld mocht de zevende leg beginnen, een leg die hem op m,atchpoint zou zetten. Door de dubbel 6 te raken kwam de Nederlander op een 5-2 voorsprong. Wade mocht geen leg meer verliezen, maar kon niet voorkomen dat Zonneveld een kans kreeg om voor de wedstrijd te gaan gooien. Vanaf 89 kreeg Zonneveld 1 pijl op de bulls-eye, maar deze werd gemist. Wade bleef toch in de wedstrijd door de dubbel 10 te gooien, maar moest Zonneveld nog twee keer zien te breken. Zover zou Wade echter niet komen. Zonneveld mocht de negende leg beginnen en mocht vanaf 122 weer voor de wedstrijd gooien. Waar hij vanaf 89 een matchdart op de bulls-eye miste, ging zijn tweede matchdart op de bulls-eye vanaf 122 er wel in. Niels Zonneveld won met 6-4 van James Wade en plaatste zich voor de laatste 32!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 94,4 / 40%
James Wade: 93,4 / 30%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *