Zoran Lerchbacher beste in Zuid-Oost Europa en mag weer naar WK

Afgelopen middag werd in het Oostenrijkse Eisenstadt de Oost-Europese WK Qualifier gespeeld. In totaal kwamen 58 spelers opdagen. Uiteindelijk plaatsten Zoran Lerchbacher en Rusty-Jake Rodriguez de finale. Lees hier meer.

Route naar de finale
Zoran Lerchbacher speelde op weg naar de finale erg sterk. Hij versloor slechts 4 legs op weg naar de finale. Hij was te sterk voor Patrick Schober (6-1), Felix Losan (6-0), Franz Schremmel (6-1), John Michael (6-1) en Alessio Marconi (6-1). Lerchbacher wist dus de wedstrijd tegen de andere tourkaarthouder in dit toernooi, John Michael, ook te verslaan.

De 18-jarige Rusty-Jake Rodriguez bereikte net als in 2018 de finale, toen was zijn broer Rowby-John Rodriguez te sterk. Rodriguez begon met een 6-3 overwinning op Simone Fiori. Vervolgens werd er tweemaal met 6-4 gewonnen van Harald Leitinger en Michele Turetta. In de kwartfinales zorgde Rodriguez voor een whitewash tegen landgenoot Uwe Bacher. In de halve finales was de Italiaan Michel Furlani de tegenstander. In een spannende partij was één break genoeg voor de Oostenrijker om de finale te halen; 6-4.

Finale
Zoran Lerchbacher begon erg goed aan de finale door de eerste 3 legs te pakken, waaronder een 14 en 16-darter. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee voor een 4-2 voorsprong voor Lerchbacher. In de zevende leg brak Rodriguez met een 70-finish in 15 darts terug naar 4-3. Met een 14-darter verzilverde Rodriguez de break en zo stond het 4-4. Met een 17-darter hield Lerchbacher zijn eigen leg voor een 5-4 voorsprong. De 18-jarige Rodriguez produceerde een 11-darter met een 83-finish in de tiende leg voor 5-5. In de beslissende leg ging het gelijk op. Rodriguez stond te wachten op 50, maar dankzij een geweldige 107-finish plaatste ‘The Hypercane’ zich toch voor het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Zoran Lerchbacher: 93,8 / 40%
Rusty-Jake Rodriguez: 90,5 / 45%

Uitslagen
Kwartfinales:
Michel Furlani 6-4 Patrick Tringler
Rusty-Jake Rodriguez 6-0 Uwe Bacher
Zoran Lerchbacher 6-1 John Michael
Alessio Marconi 6-3 Martin Kisela

Halve finales:
Rusty-Jake Rodriguez 6-4 Michel Furlani
Zoran Lerchbacher 6-1 Alessio Marconi

Finale:
Zoran Lerchbacher 6-5 Rusty-Jake Rodriguez

Deel met:


Plaats een reactie