Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Oskar Lukasiak - World Cup of Darts 2023

Zweed en Zwitser winnen op Challenge Tour

De Zweed Oskar Lukasiak en de Zwitser Stefan Bellmont hebben op dag twee van de Challenge Tour de titels gepakt. Nederlander Danny Jansen behoudt de leiding in het klassement. Lees hier meer.

Challenge Tour 3

Met Richie Burnett en Danny Jansen sloegen er op dag één van de Challenge Tour meteen twee spelers toe die vorig jaar nog een tourkaart hadden. Een niveautje lager lieten beide mannen zien tot de besten te behoren. Ook Darryl Pilgrim liet dat zien: de Engelsman haalde gisteren twee keer de finale, waarna hij in het eerste toernooi op de zaterdag doorstootte tot de kwartfinale. Ook Ted Evetts, die voor het eerst sinds 2015 geen tourkaart heeft, toonde zich. Met het behalen van de halve finale deed hij een slechte openingsdag snel vergeten.

Danny Jansen ging meteen door waarmee hij op vrijdag was geëindigd: wedstrijden winnen. De jonge Nederlander verloor tegen Darren Brown nog drie legs, maar al zijn andere wedstrijden richting de finale eindigden in 5-0 of 5-1. Pilgrim werd in de kwartfinale op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Zijn tegenstander in de eindstrijd werd een Zweed: Oskar Lukasiak vocht zich knap door het deelnemersveld heen. Met zeges op Andy Boulton, Chris Quantock en Ted Evetts versloeg hij meerdere voormalige tourkaarthouders, waardoor hij voor de eerste keer een finale bij de PDC mocht gaan spelen.

Jansen begon met een 15-darter sterk, maar gaf daarna kans na kans weg aan zijn tegenstander. Twee legs op rij miste hij meerdere pijlen op de dubbels, waardoor Lukasiak op 2-1 kwam. Met een 10-darter herstelde de Nederlander zich sterk, maar een leg later ging hij weer de mist in op de dubbels. De Zweed sloeg hierna wel toe, waarna hij twee legs later zelfs de overwinning greep. Na Dennis Nilsson in 2018 is hij zo de tweede speler uit zijn land die een Challenge Tour-titel pakt.

Challenge Tour 4

Met 310 spelers werd er begonnen aan het tweede toernooi van de dag. Danny Jansen wist niet zijn derde finale op een rij te bereiken. Hij verloor net als de andere twee winnaars op de Challenge Tour tot zover, Burnett en Lukasiak, bij de laatste 64. Er lagen nu serieuze kansen voor Darryl Pilgrim, de Kroaat Romeo Grbavac en de Zwitser Stefan Bellmont om die achterstand te verkleinen.

De twee laatstgenoemde spelers troffen elkaar bij de laatste 16, die uiteindelijk met 5-4 werd gewonnen door Bellmont. Bellmont stoomde vervolgens ook door naar de finale, nadat hij Andy Boulton (5-3) en Aden Kirk (5-2) versloeg. In de finale trof hij de Hongaar Pal Szekely. Hij kwam in de halve finales terug van een 4-2 achterstand om de laatste drie legs tegen Darryl Pilgrim te winnen met finishes van 118,108 en 76.

Nederlanders

Danny Jansen was net als vrijdag de beste Nederlander van de dag. Dit deed hij door in het eerste toernooi de finale te bereiken. Na drie matige toernooien wist Arjan Konterman in het vierde toernooi beter te presteren, hij behaalde de kwartfinales. Daarnaast haalde Wesley Plaisier één keer de laatste 16, terwijl voor Christian Kist en Michael Busscher de laatste 32 het beste resultaat van de dag was.

Een spannende finale werd het niet. Szekely kon zijn goede niveau van de halve finale niet meenemen naar de finale. Met twee 17-darters, een 16-darter, een 18-darter en een 19-darter trok Bellmont de finale met 5-0 naar zich toe en schreef zo zijn twee Challenge Tour-titel uit zijn carrière op zijn naam.

Uitslagen

Challenge Tour 3
Kwartfinales
Danny Jansen 5-0 Darryl Pilgrim
Daniel Ayres 5-4 Thomas Lovely
Oskar Lukasiak 5-4 Chris Quantock
Ted Evetts 5-2 Dragutin Horvat

Halve Finales
Danny Jansen 5-0 Daniel Ayres
Oskar Lukasiak 5-2 Ted Evetts

Finale
Oskar Lukasiak 5-3 Danny Jansen

Challenge Tour 4
Kwartfinales
Darryl Pilgrim 5-3 Arjan Konterman
Pal Szekely 5-2 Martin Grearson
Aden Kirk 5-4 James Beeton
Stefan Bellmont 5-3 Andy Boulton

Halve finales
Pal Szekely 5-4 Darryl Pilgrim
Stefan Bellmont 5-2 Aden Kirk

Finale
Stefan Bellmont 5-0 Pal Szekely

Stand Challenge Tour

Danny Jansen behoudt de koppositie van de Challenge Tour Order of Merit. Hij wordt gevolgd door Stefan Bellmont en Darryl Pilgrim, die op 325 pond achterstand staan. Zondag staat het laatste toernooi van het weekend op het programma. De top van dit klassement heeft een grote kans om als reserve opgeroepen te worden voor de eerste aantal Players Championships van het nieuwe seizoen.

  1. Danny Jansen 3575
  2. Stefan Bellmont 3250
  3. Darryl Pilgrim 3250
  4. Oskar Lukasiak 2575
  5. Richie Burnett 2575
  6. Romeo Grbavac 1175
  7. Pal Szekely 1000
  8. Franz Rötzsch 950
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *