Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Zwolle ziet Wattimena eindelijk winnen op European Tour

Jermaine Wattimena heeft in Zwolle de tweede ronde bereikt. In een niet hoogstaande wedstrijd rekende hij af met René Eidams: 6-3.

Jermaine Wattimena verloor al zijn vijf wedstrijden op de European Tour dit jaar, maar met een zege in Nederland zou dit snel vergeten zijn. In de kleuren van Zwolle, blauw en wit, nam hij het in de eerste ronde op tegen René Eidams. Op papier een klus die te doen moest zijn. Na twee missers op dubbel 16 gaf hij de eerste leg echter weg aan zijn Duitse tegenstander. Hij kreeg de leg echter meteen terug, nadat ook Eidams twee pijlen miste. Het leek daarna een echt gevecht te worden. Beide mannen speelden niet op de toppen van hun kunnen en moesten er hard voor werken. Nadat ze beide hun eigen leg hielden, gooide Wattimena er een luide schreeuw uit toen hij op 3-2 kwam.

Na twee missers van Eidams kwam Wattimena zelfs op 4-2: ‘The Machine Gun’ had de wedstrijd nu stevig in handen. Een 17-darter in zijn eigen leg volgde. Eidams kon nog één leg terugpakken, maar zou nooit meer in de buurt van de zege komen. Wattimena deed er alles aan om de wedstrijd meteen binnen te slepen en met de beste leg van de wedstrijd, een 13-darter, deed hij dit ook uitstekend. Op zaterdag wacht Peter Wright.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jermaine Wattimena: 85.91 / 40%
René Eidams: 80.26 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *