Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Alexander Merkx - Zwaantje Masters 2023

Alexander Merkx de sterkste in spannend Nederlands onderonsje

Alexander Merkx is de eerste Nederlander die is doorgestoten naar de derde ronde van het WDF WK. In een Nederlands onderonsje was hij landgenoot Arjan Konterman met 3-1 de baas. Lees hier meer.

Alexander Merkx mocht dinsdagmiddag debuteren op Lakeside en deed dat als nummer 13 geplaatste speler. Arjan Konterman had in de eerste ronde eenvoudig met 2-0 in sets afgerekend met Danny Porter en had al wat ervaring opgedaan op het iconische podium. Hij ging dan ook beter van start dan Merkx. Merkx miste in de beginfase erg veel dubbels, waardoor Konterman mede daardoor en een 14-darter de eerste set met 3-0 naar zich toe trok.

In de tweede set gingen alle legs met de darts mee. In de vijfde leg stond Merkx in zijn eigen leg na 12 pijlen op 62 en liet daarmee Konterman geen kans meer om de set af te pakken. In uiteindelijk 19 darts zorgde Merkx voor een 1-1 tussenstand in de pauze. Merkx kwam sterk uit de pauze. Met legs in twee keer 16 pijlen en één keer 17 pijlen won hij de set van Konterman met 3-0.

In de vierde leg kreeg Konterman 5 pijlen op de dubbel om meteen te gaan breaken, maar de dubbel werd niet geraakt. Hierdoor kon Merkx alsnog in 25 (!) pijlen zijn eigen leg houden. Dit volgde hij op met een 83-finish in zijn eigen leg en was zo één leg verwijderd van een debuut-overwinning op Lakeside. Hier moest hij echter nog wel op wachten, Konterman persde er twee ‘steady’ legs uit en dwong zo net als in set 2 een beslissende leg af. Wederom was het ‘The Great’ die op het juiste moment piekte, een 64-finish in 15 pijlen leverde hem een 3-1 overwinning op.

Donderdagmiddag mag Merkx het gaan opnemen tegen de Zweed Dennis Nilsson, die maandagavond knap met 3-2 in sets te sterk was voor de nummer 4 geplaatste James Hurrell.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Alexander Merkx: 82,09 / 24%
Arjan Konterman: 79,12 / 28%

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Alexander Merkx de sterkste in spannend Nederlands onderonsje