Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Aspinall komt terug van achterstand en stuurt Van Duijvenbode huiswaarts 

Dirk van Duijvenbode heeft zondagmiddag in een ‘deciding leg’ verloren van Nathan Aspinall in de derde ronde van de Gibraltar Darts Trophy. De Nederlander stond lang op voorsprong, maar zag de Engelsman terugvechten.  

Van Duijvenbode begon de wedstrijd en wist de eerste leg na wat gemiste dubbels van beide spelers nipt te behouden. Al snel wist de Nederlander echter een beter vorm te vinden: in vijftien darts snoepte hij een leg af van Aspinall en deze break kon hij vervolgens in veertien pijlen ook verzilveren. Na weer wat ‘double trouble’ van beide heren, pakte Aspinall in drieëntwintig pijlen daarna zijn eerste leg van de wedstrijd om de tussenstand op te trekken naar 1-3. ‘Aubergenius’ bleef daar echter niet lang mee zitten, want in veertien pijlen behield hij daarna weer zijn eigen leg.  

Aspinall had intussen ook een beter vorm weten te vinden en behield zijn leg in dertien pijlen. Van Duijvenbode schakelde daarop nog een tandje bij en werkte zich in elf darts naar ‘matchpoint’. Nadat Aspinall nogmaals zijn eigen leg behield, leek het erop dat Van Duijvenbode de overwinning naar zich toe zou trekken. Echter had de Nederlander weer enige moeite met het vinden van de dubbels, waardoor ‘The Asp’ een break kon plaatsen en de schade beperkte tot 4-5. De Engelsman tankte vertrouwen en wist door middel van een 101-finish een ‘deciding leg’ af te dwingen. In twaalf pijlen trok hij deze vervolgens ook naar zich toe: 6-5. 

Aspinall mag het in de kwartfinale opnemen tegen Michael van Gerwen, die eerder op zondagmiddag won van José de Sousa. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Nathan Aspinall: 94.79 / 35.3% 
Dirk van Duijvenbode: 93.00 / 33.3% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *