Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nathan Aspinall

Aspinall met goed slotstuk naar finale Grand Slam

Nathan Aspinall staat in de finale van de Grand Slam of Darts. Net als zaterdag won hij met 16-12, dit keer was Luke Humphries het slachtoffer. Lees hier meer.

De tweede halve finale werd gestart door Nathan Aspinall, die zijn eigen leg eenvoudig wist te houden met een 13-darter. Doordat Luke Humphries in zijn eerste eigen leg twee pijlen op de dubbel miste, was het Aspinall die via dubbel 4 brak. Humphries maakte deze break snel ongedaan, met een 88-finish in 12 darts brak hij terug waarna hij via tops er 2-2 van maakte. In de vijfde leg produceerde Aspinall een 130-finish voor een 12-darter om de pauze toch in te gaan met een voorsprong; 3-2.

Na de pauze werden de legs gehouden tot een tussenstand van 4-4. In leg 7 kreeg Aspinall twee pijlen op de dubbel om te braken, maar miste. Humphries hield hierdoor toch zijn eigen leg, waarna hij een leg later Aspinall wél brak door een 14-darter te gooien. Humphries bleef vervolgens ook koel in zijn eigen leg, waardoor hij via dubbel 16 met een 6-4 voorsprong de pauze inging.

Tot 7-6 behoudt Humphries deze break voorsprong. In leg 14 miste de Engelsman twee pijlen op de dubbel voor 8-6, waardoor Aspinall met een 60-finish terug brak en in 17 darts de voorsprong terug in handen kreeg; 8-7. Humphries houdt na de pauze ook zijn eigen leg, waarna hij Aspinall met een waanzinnige 145-finish brak. Lang kon hij er niet van genieten, ‘The Asp’ brak een leg later gelijk terug naar 9-9.

Aspinall maakt het verschil in leg 24

Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee, totdat Aspinall toe sloeg. In leg 24 produceerde Aspinall een 12-darter door 90 uit te gooien voor een belangrijke break. Dit keer verzilverde hij de break ook, een 124-finish zorgde voor een 14-11 tussenstand.

‘The Asp’ bereikt finale

Humphries hield nog wel zijn eigen leg, maar zag Aspinall met finishes van 88 en 121 met 16-12 winnen en behaalde zo zijn tweede majorfinale van het jaar.

In de final treft Aspinall landgenoot Michael Smith, die eerder op de dag te sterk was voor Raymond van Barneveld met 16-12. De finale staat gepland om 20:00 uur.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 96,70 / 44,4%
Luke Humphries: 94,38 / 34,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Aspinall met goed slotstuk naar finale Grand Slam