Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith vs Raymond van Barneveld

Van Barneveld strijdend ten onder: Smith naar finale Grand Slam

Raymond van Barnevelds goede run op de Grand Slam of Darts is tot een eind gekomen. In de halve finale moest hij in Michael Smith zijn meerdere erkennen. De Engelsman won met 16-12 en is door naar zijn negende finale op een hoofdtoernooi. 

Nadat hij in de kwartfinale een achterstand van 3-8 omboog naar een overwinning van 16-13, mocht Van Barneveld het opnemen tegen Michael Smith. De Engelsman begon de wedstrijd en deed dat meteen zeer overtuigend door twee opeenvolgende 180’ers te gooien. In slechts tien pijlen greep hij de eerste leg. Met een 12-darter en 130-finish liet hij hier een break op volgen, die ook verzilverd werd. Met nóg een break stond Smith al snel 4-0 voor en doordat Van Barneveld met een verkeerde dubbel zijn score kapot gooide, kon de Engelsman daarna de eerste sessie soeverein afsluiten met een tussenstand van 5-0. 

Van Barneveld vecht terug

De pauze leek ‘Barney’ echter goed te doen, want in 13 pijlen greep hij zijn eerste leg van de wedstrijd. Met een 15-darter liet hij hier meteen een break op volgen en de Hagenaar was zelfs in staat deze ook te verzilveren. Tot een tussenstand van 8-6 zouden beiden spelers vervolgens hun eigen legs behouden, waarna Van Barneveld nog een break plaatste en zijn vroege achterstand terugbracht tot slechts één leg verschil: 8-7. Na een 108-finish en zes perfecte pijlen van de Engelsman, kon Van Barneveld met een 12-darter voorkomen dat Smith verder uitliep dan die ene leg. In hetzelfde aantal pijlen brak ‘Bully Boy’ echter meteen terug, waarna ‘Barney’ nogmaals precies hetzelfde deed en zo op veilige afstand bleef. In dertien pijlen kon hij de break ook verzilveren om op gelijke hoogte te komen: 10-10. 

Smith naar de eindstreep

Na een korte pauze gingen er vijf legs naar degene die ze begon. Voor een van deze legs had Smith slechts elf pijlen nodig. Daarna wist de Engelsman in veertien en dertien pijlen op matchpoint te komen, waarop hij met een break en 14 darts de eindstreep bereikte.  

Later zondagmiddag zal duidelijk worden wie Smiths tegenstander wordt in zijn negende finale op een PDC-hoofdtoernooi: Nathan Aspinall of Luke Humphries. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages 
Raymond van Barneveld: 94.97 / 33.3% 
Michael Smith: 104.10 / 32.7% 

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *