Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Nathan Aspinall - Premier League 2024

Aspinall trekt stijgende lijn door: ‘The Asp’ wint in Exeter

Nathan Aspinall heeft de vijfde speelronde van de Premier League 2024 op zijn naam geschreven. Een dag voor de start van de UK Open versloeg hij Rob Cross in de finale: 6-2.

De vijfde speelronde van de Premier League begon direct met een kraker tussen de nummers 1 en 2 van de wereld, oftewel Luke Humphries tegen Michael van Gerwen. Qua niveau was het zeker niet één van de beste partijen, beide spelers kwamen niet hoger uit dan een gemiddelde van iets boven de 93. Van Gerwen wist een 3-1 achterstand weg te werken naar 3-3, maar de laatste drie legs gingen allemaal in 15 pijlen naar de wereldkampioen en werd de zegereeks van Van Gerwen in de Premier League gestopt. In de tweede kwartfinales stonden de nummers 7 en 8 van het klassement tegenover elkaar. Peter Wright blijft op de hatelijke 0 staan. Ondanks een 3-1 voorsprong voor de Schot, gingen vijf van de laatste zes legs naar Nathan Aspinall die zo net als vorige week de halve finales bereikte.

In de derde kwartfinale namen Gerwyn Price en Rob Cross het tegen elkaar op. Cross had er enorm zin in Exeter, hij wist namelijk de eerste vijf legs allemaal te pakken in 17,11,15,10 en 14 darts en produceerde daarnaast nog een magistrale 132-finish. Een whitewash werd het niet, Price wist zich met een 160-finish te redden om alsnog om het scorebord te komen. Een leg later klaarde ‘Voltage’ de klus, via dubbel 16 zorgde hij voor een 6-1 overwinning en eindigde daarmee op een gemiddelde van 109,69! De laatste kwartfinale ging tussen Michael Smith en Luke Littler. Tot 3-2 gingen alle legs met de darts mee. In de zesde leg produceerde Littler een waanzinnige 140-finish voor de break, terwijl Smith stond te wachten op dubbel 20. Een leg later kreeg Smith de kans om direct terug te breaken, maar miste twee pijlen op tops. Littler profiteerde en verzilverde in 17 pijlen de break voor 5-2. Een leg later maakte ‘The Nuke’ het in stijl af, met een 12-darter sloot hij de partij winnend met 6-2 af en noteerde een gemiddelde van maar liefst 106!

Aspinall haalt ook in Exeter finale, mét 160-finish

Na een stroeve start lijkt Nathan Aspinall nu definitief los in de Premier League. De Engelsman kwam vorige week van de hatelijke nul af, en stootte in Exeter voor de tweede week op rij door naar de finale. Mede door een 144-finish kwam ‘The Asp’ snel op 5-1, maar daarna maakte Luke Humphries het hem nog behoorlijk moeilijk. De wereldkampioen kwam terug tot 5-5, waarna Aspinall met een 160-finish voor een 12-darter alsnog de zege greep in de beslissende leg. In de andere halve finale werd het een stuk minder spannend. Luke Littler liet meerdere keren zijn kansen liggen tegen Rob Cross, waardoor ‘Voltage’ steeds toch toe kon slaan. Zo spectaculair als in hun eerste wedstrijd werd het bij lange na niet: Cross won met 6-3.

‘The Asp’ vol vertrouwen richting UK Open

Waar hij in Newcastle nog zijn meerdere moest erkennen in Michael van Gerwen, was er in Exeter niemand die Nathan Aspinall tegen hield. De winnaar van de World Matchplay 2023 hoefde daar in de finale niet eens goed voor te spelen. Steeds weer profiteerde hij van missers op de dubbels van Cross, die zelfs een leg verloor waarin hij met zes perfecte pijlen begon. Doordat Aspinall ook nog een 160-finish gooide, zijn tweede van de avond, vloog hij snel naar een 5-0 voorsprong. Met finishes van 80 en 121 leek Cross daarna nog even in een comeback te geloven, maar vervolgens miste hij drie pijlen op tops. Aspinall nam dit cadeautje gretig in ontvangst: een dag voor de start van de UK Open tankt hij het meeste vertrouwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 95.18 / 30%
Rob Cross: 97.82 / 13.3%

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-3 Michael van Gerwen
Nathan Aspinall 6-4 Peter Wright
Rob Cross 6-1 Gerwyn Price
Luke Littler 6-2 Michael Smith

Halve finales
Nathan Aspinall 6-5 Luke Humphries
Rob Cross 6-3 Luke Littler

Finale
Nathan Aspinall 6-2 Rob Cross

Stand Premier League

  1. Michael van Gerwen 15 (+12) | 3 titels
  2. Luke Littler 9 (+4)
  3. Rob Cross 9 (+1)
  4. Nathan Aspinall 8 (+1) | 1 titel
  5. Michael Smith 7 (-1) | 1 titel
  6. Luke Humphries 7 (+3)
  7. Gerwyn Price 5 (-8)
  8. Peter Wright 0 (-12)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *