Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Balen in Boedapest: dubbels laten Jeffrey de Zwaan in de steek 

Jeffrey de Zwaan is gestrand in de derde ronde van de Hungarian Darts Trophy in Boedapest. Hij had flinke moeite met het vinden van de dubbels. Zijn tegenstander, José de Sousa, wist daar een slaatje uit te slaan. 

Nadat Dirk van Duijvenbode eerder zondagmiddag werd uitgeschakeld, was De Zwaan de enige Nederlander die nog overbleef op het toernooi. Hij mocht de wedstrijd beginnen en wist na wat gestuntel nipt zijn eigen leg te behouden. Nadat ook De Sousa zijn eigen leg hield, plaatste de Portugees in veertien pijlen de eerste break. ‘The Special One’ kon deze door gemiste kansen van De Zwaan ook verzilveren en op een voorsprong van 3-1 komen, waarna hij nog een extra leg afsnoepte van ‘The Black Cobra’.  

Met een mooie 76-finish wist De Zwaan vervolgens een break terug te plaatsen en de schade te beperken tot 2-4. Door in vijftien pijlen zijn eigen leg te behouden, deed hij daarna nog een stapje dichterbij. De Sousa deed even later zijn bijnaam eer aan door tweemaal dubbel achttien te gooien voor een 72-finish en zo op matchpoint te komen. De Zwaan hield nog zijn eigen leg in vijftien darts, waarna De Sousa in dertien pijlen de wedstrijd besloot met een uitslag van 6-4. In de kwartfinale mag hij het zondagavond opnemen tegen Michael Smith of William O’Connor. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:   
Jeffrey de Zwaan:  84.49 / 19.0% 
José de Sousa:  88.46 / 50.0% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *