Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ben Robb

Ben Robb domineert in Nieuw-Zeeland

Ben Robb heeft in Christchurch de derde en vierde DPNZ Tour op zijn naam geschreven. Geen enkele speler kon de Nieuw-Zeelander verslaan. Lees hier meer.

DPNZ Tour 3

Zaterdag stonden 40 deelnemers aan de oche om te strijden voor de titel. De grote afwezige was Haupai Puha die in Australië was voor de WDF Australian Open, waar die uiteindelijk de finale nipt verloor.

De grote favoriet was koploper van de ranking Ben Robb. Hij bereikte zonder problemen, na de poulefase, zijn derde finale van het seizoen. Daarin trof hij Mark Cleaver, die eerder in het toernooi te sterk was voor o.a. Bernie Smith (5-1), Warren Parry (5-4) en Darren Herewini (6-4).

In een spannende was het Robb die met 7-5 zijn landgenoot versloeg en zo’n zijn tweede titel van 2022 pakte.

Halve finales
Ben Robb 6-1 Kayden Milne
Mark Cleaver 6-4 Darren Herewini

Finale
Ben Robb 7-5 Mark Cleaver

DPNZ Tour 4

Zondag was het deelnemersveld veel kleiner en speelden er slechts 29 spelers. Opnieuw werd er gestart in een poulefase, waarvan 17 spelers de knock-outfase bereikten.

Opnieuw was het Ben Robb die de finale behaalde, voor de vierde keer op een rij. Aan de andere kant van schema was het de ervaren ‘rot’ Warren Parry die in de finale terecht kwam. In de halve finales versloeg hij Darren Herewini in een beslissende leg.

Waar Parry tijdens Tour 2 nog Robb de baas was in de finale, was dat nu niet het geval. Parry kon het scorend niet bijhouden en zag Robb met een 7-2 zege zijn tweede titel van het weekend winnen.

Halve finales
Ben Robb 6-3 Stu Irwin
Warren Parry 6-5 Darren Herewini

Finale
Ben Robb 7-2 Warren Parry

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *