Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom

Blom en Van Leuven winnen singletoernooien 4 Nations Tournament

Afgelopen zondag werden in het Duitse Borken de singletoernooien voor het 4 Nations Tournament gespeeld. Bij de jeugd waren de Duitsers succesvol, terwijl bij de senioren de Nederlanders oppermachtig waren. Lees hier meer.

Jeugd

Bij de jeugdtoernooien hebben de Duitse Kira Mertens en Yorick Hofkens de singletoernooien op hun naam geschreven. Mertens versloeg landgenoot Jacqueline Rantsch met 5-2 in de finale. Daphne Camijn werd de beste Nederlandse, zij verloor in de halve finales.

Hofkens versloeg twee Nederlanders op weg naar de finale. In de halve finale versloeg hij Bradley van der Velden met 4-3, die meerdere matchdarts miste. In de finale trof hij Pim van Bijnen. Na een 3-0 achterstand knokte Van Bijnen zich goed terug tot 3-3, maar uiteindelijk gingen de laatste twee legs naar de Duitser.

Meisjes
Halve finales
Kira Mertens 4-0 Yentl Fransen
Jacqueline Rantsch 4-1 Daphne Camijn

Finale
Kira Mertens 5-2 Jacqueline Rantsch

Jongens
Halve finales
Pim van Bijnen 4-0 Sydnee de Vries
Yorick Hofkens 4-3 Bradley van der Velden

Finale
Yorick Hofkens 5-3 Pim van Bijnen

Senioren

Bij de heren en dames waren de Nederlanders oppermachtig. Bij de dames wisten drie van de vier Nederlanders de halve finales te halen. Priscilla Steenbergen en Noa-Lynn van Leuven bleven over in de finale. Van Leuven kreeg haar revanche van de verloren NDB Ranking finale in Noordwolde, dit keer was ze met 5-2 te sterk voor haar landgenote.

In het herentoernooi stonden zes van de acht Nederlanders in de kwartfinales. In de bovenste helft was het Moreno Blom die de finale behaalde na knappe overwinningen op Gillian Koehoorn (5-4) en Dennie Olde Kalter (5-2). Olde Kalter had in de kwartfinales afgerekend met Wesley Plaisier. In de onderste helft liet Alexander Merkx zijn klasse zien. ‘The Great’ verloor op weg naar de finale slechts twee legs.

Een spannende finale volgde. Beide heren scoorden goed, misten en raakten op belangrijke momenten dubbels. Uiteindelijk was het Blom die zijn geweldige weekend afsloot met de titel. In de finale werd Merkx met 6-4 verslagen.

Dames
Halve finales
Priscilla Steenbergen 4-0 Aletta Wajer
Noa-Lynn van Leuven 4-1 Lisa Zollikofer

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-2 Priscilla Steenbergen

Heren
Halve finales
Moreno Blom 5-2 Dennie Olde Kalter
Alexander Merkx 5-1 Karsten Koch

Finale
Moreno Blom 6-4 Alexander Merkx

Image courtesy of FOTO: Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *