Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

🔥BOEM! Michael van Gerwen pakt titel 35 op ET, wint European Darts Open

Michael van Gerwen is de koning van de European Tour! De Nederlander stond vanavond in z’n 3e Euro Tour-finale tegen Dimitri van den Bergh, die een gratis rondje verder mocht van James Wade.

Op de European Darts Open, ook wel bekend als Euro Tour 5, streden de 2 Nederlandstaligen voor de titel. De Belg stond pas in z’n 1e Euro Tour-finale.

Van den Bergh vecht zich terug
Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 3-1 voorsprong dankzij een 11-darter in de vierde leg. Dankzij gepriegel op de dubbels van ‘Mighty Mike’ kwam ‘Dimi’ terug in de wedstrijd en won de Belg 2 legs op rij (3-3).

Fenomenale finish
De Groene Sloopkogel was hier snel klaar mee en gooide een fenomenale 164-finish voor de 4-3. Ondertussen scoorde Van Gerwen ruim 15 gemiddeldepunten hoger dan zijn taalgenoot. Toch pakte Van den Bergh zijn eigen leg op met een 80-finish (4-4). Wat volgde was opnieuw een magistrale show van Van Gerwen: 180, 180, 44, 97 (12 darter!)

Break na break
Van Gerwen pakte een breakje, Van den Bergh pakte een breakje (6-5) en missers van de dansende Belg pakte Van Gerwen opnieuw de break (7-5). In de laatste leg van de wedstrijd zette Van den Bergh nog even druk, maar kon niet voorkomen dat Michael van Gerwen via dubbel 8 de winnaar van de European Darts Open wint (8-5). Drie finales in de European-Tour, DRIE titels!

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 102.49 / 44.4%
Dimitri van den Bergh: 89.54 / 50.0%


Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *