Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Brendan Dolan - PDC World Championship 2024

Brendan Dolan wint PC10, De Graaf runner-up

Brendan Dolan is de tiende verschillende winnaar geworden van de eerste 10 Players Championships van 2024. De Noord-Ier versloeg in de finale de Nederlandse Zweed Jeffrey de Graaf, die zijn eerste PDC-rankingfinale bereikte. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 115 tourkaarthouders en 13 Challenge Tour-spelers begonnen dinsdagmiddag in Hildesheim aan Players Championship 10. Voor Michael van Gerwen werd het een midweek om snel te vergeten. Net als maandag verloor de Nederlander direct in de openingspartij, dit keer werd hij met 6-5 verslagen door Karel Sedlacek. Hetzelfde gold voor Dirk van Duijvenbode, die nog altijd worstelt met zijn schouderblessure. Chris Dobey, Joe Cullen en Gabriel Clemens waren ook na één partij ook klaar. Er was wel succes voor Jelle Klaasen; Hij kreeg in de openingsleg 9-darter tegen van Darryl Pilgrim, maar wist uiteindelijk een 3-0 achterstand om te buigen in een 6-5 overwinning.

In de tweede ronde sneuvelden nog meer geplaatste spelers. Zo liet Gary Anderson zich verrassen door Richie Burnett met 6-5, terwijl Ross Smith met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Madars Razma. Josh Rock verloor in een beslissende leg van Matt Campbell, die voor het eerst dit seizoen prijzengeld wist te verdienen voor de ranking. James Wade, die in gevaar is om de World Matchplay te gaan missen dit jaar, kwam ook niet verder dan ronde twee waarin William O’Connor met 6-4 te sterk bleek.

Bij de laatste 16 zagen we de meeste geplaatste spelers nog over, maar ook een aantal ongeplaatste internationale spelers zoals Jeffrey de Graaf, Karel Sedlacek en Thibault Tricole. De Graaf versloeg Tricole bij de laatste 16, waardoor hij voor het eerst dit seizoen de kwartfinales bereikte. Dit gold ook voor Graham Hall, die Michael Smith met 6-3 uitschakelde. Scott Williams werd de derde ongeplaatste speler bij de laatste 8, hij versloeg Karel Sedlacek in een beslissende leg.

De Graaf stoomde vervolgens ook door naar zijn allereerste PDC-rankingfinale. Dit deed hij na zeges op Mike de Decker (6-5), Matt Campbell (6-5), Scott Williams (6-5) en Krzysztof Ratajski (7-5). In de finale trof hij de geplaatste Brendan Dolan. Hij bereikte zijn eerste finale van het seizoen door af te rekenen met o.a. Peter Wright (6-2), Daryl Gurney (6-4) en Graham Hall (7-5).

Finale

De Graaf begon erg nerveus aan de finale en liep daardoor direct tegen een 3-0 achterstand aan, waarbij Dolan in de tweede leg met een 90-finish wist te breaken. Daarna gingen er 5 legs met de darts mee, waardoor er 5-3 op het scorebord stond. In leg 9 miste Dolan vier pijlen op de dubbel, waardoor De Graaf in 17 pijlen terugbrak naar 5-4. Lang kon de Zweed niet genieten van de breaken, Dolan kwam direct met een antwoord door met een 81-finish in 12 pijlen naar 6-4 te breaken. Dit volgde de Noord-Ier op met een 16-darter en kwam zo op matchpoint; 7-4. De Graaf kwam er vervolgens in zijn eigen leg ook niet meer aan te pas, met een 109-finish greep ‘The History Maker’ zijn eerste titel van 2024.

Brendan Dolan: 98,14 / 50%
Jeffrey de Graaf: 88,50 / 33%

Nederlanders

Net als maandag deden er 25 Nederlanders mee aan Players Championship. Daarvan wisten vijf Nederlanders hun bordfinale te halen. Alleen Gian van Veen en Danny Noppert wisten hun bord uiteindelijk te winnen. Raymond van Barneveld, Richard Veenstra en Kevin Doets verloren hun bordfinale. Van Veen moest het net als maandag doen met een plaats bij de laatste 16, waarin Stephen Bunting met 6-2 te sterk was. Danny Noppert was de beste Nederlander van de dag, hij moest bij de kwartfinales zich meerdere erkennen in Graham Hall (6-5).

Uitslagen

Kwartfinales
Brendan Dolan 6-4 Daryl Gurney
Graham Hall 6-5 Danny Noppert
Jeffrey de Graaf 6-5 Scott Williams
Krzysztof Ratajski 6-2 Stephen Bunting

Halve finales
Brendan Dolan 7-5 Graham Hall
Jeffrey de Graaf 7-5 Krzysztof Ratajski

Finale
Brendan Dolan 8-4 Jeffrey de Graaf

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *