Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

Comeback compleet: De Zwaan wint na 4-1 achterstand

Jeffrey de Zwaan heeft de tweede ronde bereikt van de German Darts Grand Prix in München. De Nederlander draaide een 4-1 achterstand tegen Brendan Dolan om in een 6-5 overwinning. Lees hier meer.

Brendan Dolan begon ijzersterk aan de partij, met finishes van o.a. 100 en 150 kwam de Noord-Ier op een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Jeffrey de Zwaan ook op het scorebord met een 100-finish, maar zag Dolan een leg later het verschil op drie legs houden door een 70-finish; 4-1.

In leg 7 brak De Zwaan na 6 gemiste dubbels toch terug door dubbel 8 te gooien voor 4-3. Een 19-darter zorgde er vervolgens voor dat de break werd verzilverd en de wedstrijd weer in evenwicht was; 4-4. Dolan kon zijn goede niveau van de eerste 5 legs niet vervolgen, dit resulteerde met een 68-finish voor een 5-4 voorsprong van de De Zwaan. Echter brak Dolan op het moment dat het moest wel terug met een ijzersterke 12-darter om een beslissende leg af te dwingen.

‘The History Maker’ mocht de beslissende elfde leg beginnen, maar verloor al snel het initiatief. De Zwaan produceerde zijn beste leg van de partij, met een 150-finish in 12 darts maakte ‘The Black Cobra’ de comeback compleet! Zondagavond treft hij Luke Humphries in ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jeffrey de Zwaan: 94,86 / 35,3%
Brendan Dolan: 91,59 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *