Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Cor Dekker na drie jaar terug op Scandinavische tour: ‘Er is nu meer zelfvertrouwen’

Na een afwezigheid van drie jaar keert de Nederlandse Noor Cor Dekker terug op de Scandinavische tour om voor een WK-ticket te strijden. Voorafgaand aan het eerste weekend van de tour sprak PDC Nordic met Dekker.

World Cup of Darts

Velen kennen Cor Dekker van zijn deelname aan de World Cup of Darts in 2016, waar hij met Noorwegen de tweede ronde behaalde. In de tweede ronde trof hij in zijn singlepartij Gary Anderson. Dekker kreeg een matchdart om met 4-2 te winnen, maar uiteindelijk was het de tweevoudig wereldkampioen die de partij naar zich toe trok. In de beslissende leg gooide Anderson 160 uit met Dekker wachtend op 52.

De 35-jarige Dekker was tot 2019 actief op de PDC Nordic & Baltic Tour, de tour voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten. De Noor greep in 2018 in Finland zijn allereerste titel op de tour. Daarnaast kwalificeerde hij zich ook voor twee Euro Tours, in 2019 speelde hij het Austrian Darts Championship en de Gibraltar Darts Trophy.

Motivatie

De afgelopen drie jaar zagen we Dekker niet op de PDC Nordic & Baltic Tour. De reden hiervoor was dat hij zijn motivatie verloor, vertelde hij tegenover PDC Nordic: “Ik verloor mijn motivatie, dus ik besloot een tijdje niet te spelen en toen kwam COVID-19. Ik kon niet reizen vanwege de beperkingen die we hadden in Noorwegen. Als je het land verliet en terugkwam moest je 14 dagen in quarantaine, dus dat was geen optie”, vertelde Cor Dekker aan pdc-nordic.tv.

Aankomend weekend keert ‘The Sheriff’ terug op de tour, die dit jaar begint in Denemarken. De Noor kijkt er enorm naar uit en laat weten dat zijn niveau ook prima te noemen is: “Ik voel me nu zelfverzekerder na mijn deelname aan de WDF Europe Cup in Spanje, waar ik enkele van mijn beste wedstrijden heb gespeeld. Ik denk dat mijn niveau iets beter is dan het niveau dat ik toen had.”

Nieuwe regels

Begin dit jaar heeft de PDC nieuwe regels ingesteld voor secundaire tours. Voor de PDC Nordic & Baltic Tour betekent dit dat Madars Razma en Darius Labanauskas uitgesloten zijn van deelname, aangezien ze in de top 64 staan van de PDC Order of Merit. Dekker reageerde alsvolgt op deze regelverandering:

“Het is jammer dat ze (Razma en Labanauskas, red.) de Nordic en Baltic Tour niet mogen spelen. Ik denk dat het ze niet deert, aangezien ze veel van de normale PDC Pro Tour moeten spelen om hun tourkaart te behouden en misschien niet past in hun schema. Voor de rest van de Scandinavische en Baltische spelers is het een geweldige kans om hoog op de ranglijst te komen, aangezien zij top vijf spelers waren.”

Image courtesy of FOTO: PDC Nordic & Baltic
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Cor Dekker na drie jaar terug op Scandinavische tour: ‘Er is nu meer zelfvertrouwen’