Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Cullen maakt debuut in Premier League, Cross mist

Maandagochtend om 11:00 uur maakte de PDC dan eindelijk de line-up van de Premier League bekend, die aankomende donderdag al van start gaat. Lees er hier meer over.

Zoals al eerder was aangekondigd deze maand zien we dit jaar een nieuwe format in de Premier League. Geen 10 spelers, maar 8 spelers zullen strijden op de titel. Ook wordt dit niet meer in een competitie gespeeld, maar met elke week een mini-competitie waarmee je punten kunt verdienen voor de ranking. Meer informatie hierover vind je hier.

De top 4 van de wereld zijn natuurlijk terug te zien in de Premier League. Gerwyn Price, was vorig jaar afwezig vanwege een positieve coronatest maar zal dit jaar zeker meegaan doen om de prijzen. Ook wereldkampioen Peter Wright, de Nederlander Michael van Gerwen en de UK Open winnaar James Wade zijn van de partij.

Michael Smith kende tot het WK niet echt een geweldig jaar, maar heeft dankzij het bereiken van de WK-finale toch nog een plaats kunnen bemachtigen voor de Premier League. Hetzelfde geldt voor Gary Anderson, die geen enkele finale behaalde in 2021. Een halve finale op het WK en een speler die tickets verkoop zal hem hoogstwaarschijnlijk hebben geholpen. Jonny Clayton was eigenlijk een zekerheid nadat hij afgelopen jaar 4 TV-titels wist te winnen.

Het allerlaatste ticket gaat naar de winnaar van The Masters, Joe Cullen. ‘The Rockstar’ gaat zijn debuut maken in de Premier League. Kan hij herhalen wat Jonny Clayton vorig jaar heeft gedaan? The Masters winnen en vervolgens ook de Premier League?

De speler die we missen bij deze 8 spelers is Rob Cross. De Engelsman won in oktober het EK, maar is door de PDC niet uitgenodigd. Cross wordt de tweede speler die met een major-titel niet in de Premier League komt, de eerste keer toen dat gebeurde was in 2010 toen Paul Nicholson de Players Championship Finals won.

De Premier League line-up:
Gerwyn Price
Peter Wright
Michael van Gerwen
James Wade
Michael Smith
Gary Anderson
Jonny Clayton
Joe Cullen

Het speelprogramma:
Donderdag 3 Februari – Motorpoint Arena, Cardiff
Donderdag 10 Februari – M&S Bank Arena, Liverpool
Donderdag 17 Februari- SSE Arena, Belfast
Donderdag 24 Februari – Mercedes-Benz Arena, Berlijn
Donderdag 3 Maart – Westpoint Exeter
Donderdag 10 Maart – The Brighton Centre
Donderdag 17 Maart – Motorpoint Arena, Nottingham
Donderdag 24 Maart – Rotterdam Ahoy
Donderdag 31 Maart – Utilita Arena Birmingham
Donderdag 7 April – First Direct Arena, Leeds
Donderdag 14 April – AO Arena, Manchester
Donderdag 21 April – P&J Live, Aberdeen
Donderdag 28 April – 3Arena, Dublin
Donderdag 5 Mei – OVO Arena, Glasgow
Donderdag 12 Mei – Utilita Arena, Sheffield
Donderdag 19 Mei – The O2, London
Donderdag 26 Mei – Utilita Arena Newcastle

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *