Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

Danny Baggish pakt belangrijke punten richting WK, 65-jarige Butler wint op CDC Tour

Danny Baggish heeft goede zaken gedaan richting het WK in het laatste CDC-weekend, het regionale circuit van Noord-Amerika. De Amerikaan behaalde twee finales en pakte belangrijke punten voor de ranglijst.

In Amerika speelde het één-na-laatste weekend van de CDC-tour zich af in Brownsburg, Indiana. Tourkaarthouder Jeff Smith was afwezig, en ook Matt Campbell liet zijn top niet zien.

Sterk circuit
Het Amerikaanse dartscircuit ontwikkelt zichzelf langzaam tot hét sterkste regionale circuit binnen de PDC. Gemiddeldes van boven de 90 zijn nodig om een titel te kunnen pakken. En dat het continent meerdere topdarters bevat, bleek ook dit weekend. Drie verschillende namen pakten de titels: Jacob Taylor, David Cameron (beiden uit Canada) en de levende legende Larry Butler.

Verrassende finalist
Danny Baggish, die op de PDC Pro Tour nog niet echt succesvol is geweest de afgelopen twee jaar, presteert beter op zijn eigen continent. Alleen in CDC Tour 8 wist Baggish niet de halve finales te behalen. Een andere naam die opviel was die van Alex Spellman. De Amerikaan bereikte zijn eerste twee CDC-finales van dit jaar.


WK
Met nog één weekend te gaan met drie toernooien zijn de WK-qualifiers zo goed als bekend. Danny Baggish gaat ruim aan de leiding en is de beste Amerikaan op de ranglijst, terwijl Canadees David Cameron tweede op de ranglijst staat en dus ook langzamerhand een ticket naar Engeland mag boeken. Alleen Jacob Taylor is de enige bedreiging voor Cameron, hij staat 10 punten achter. Leonard Gates kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het WK door het Noord-Amerikaans kampioenschap te winnen.

CDC Tour 7
Halve finale:
Alex Spellman 7-1 Larry Butler
Jacob Taylor 7-3 Danny Baggish

Finale:
Jacob Taylor 6-2 Alex Spellman

CDC Tour 8
Halve finale:
David Cameron 7-3 Gary Mawson
Alex Spellman 7-5 Jeff Springer

Finale:
David Cameron 7-3 Alex Spellman

CDC Tour 9
Halve finale:
Larry Butler 7-0 John Norman Jr.
Daniel Baggish 7-6 Alex Spellman

Finale:
Larry Butler 7-3 Daniel Baggish

Order of Merit
1. Danny Baggish 84
2. David Cameron 76
3. Leonard Gates 69
4. Jacob Taylor 66
5. Alex Spellman 54

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Danny Baggish pakt belangrijke punten richting WK, 65-jarige Butler wint op CDC Tour